25 éves ózdi református férfi. „Követelem a magyar keresztény ifjúság nevében, hogy tűnjön el Orbán Viktor és a sleppje a politikából”

A keresztény ifjúsági táborban Mészáros Lőrinc gazdagodását kérték számon Gulyás Gergelyen

A keresztény ifjúsági táborban Mészáros Lőrinc gazdagodását kérték számon Gulyás Gergelyen
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter előadása a zánkai Csillagpont Fesztiválon 2023. július 27-én – Fotó: Gulyás Gergely / Facebook

Váratlan helyen kapott kritikát a kormány: a reformátusok zánkai ifjúsági fesztiválján kérték számon Gulyás Gergelyen Mészáros Lőrinc és Tiborcz István gazdagodását, valamint az oktatás és az egészségügy állapotát. A miniszter szerint az oktatás még soha nem volt olyan jó helyzetben, mint az elmúlt tíz évben, az egészségügyben pedig még ennél is nagyobb fejlődés történt. Gulyás azt mondta: a magyar milliárdosok lényegesen szegényebbek a régió többi országának gazdasági elitjéhez képest, Mészáros Lőrinccel pedig csak az a baj, hogy nem harminc vagy negyven van belőle.

„Követelem a magyar keresztény ifjúság nevében, hogy tűnjön el Orbán Viktor és a sleppje a politikából” – éles hangon kelt ki a kormány ellen Tóth Bálint a Magyar Református Egyház zánkai ifjúsági táborában, a Csillagpont Fesztiválon múlt csütörtökön, miután Gulyás Gergely arról beszélt az előadásában, hogy a politikát más mércével kell nézni, mint a kereszténységet.

A 25 éves ózdi református férfi szerint a kormány politikája nem Krisztust képviseli, hanem pont ellentmond annak.

„A bűnök abszolút értékkel bírnak, nincsen világi indok, amely felmentene azok alól”

– fogalmazott a gépjárműmérnök végzettségű Tóth, aki szerint „a keresztény ifjúságnak elege van” a kormány által képviselt mércéből.

„Mészáros Lőrinc és Tiborcz István vagyonának gyarapítása bűn” – mondta a meglepett miniszternek és közönségének. Szerinte Orbán Viktor gyerekkori barátjának és vejének gazdagodása szembemegy a magyar emberek érdekeivel, és elfogadhatatlannak nevezte, hogy az állam nem biztosítja az egészségügy és az oktatás fenntartását, illetve fejlesztését.

Gulyás Gergely: Mészáros Lőrinccel az a baj, hogy nem harminc vagy negyven van belőle

A felszólalást egy hangos fütty és morajlás fogadta a közönség soraiból, Gulyás Gergely azonban sietett megvédeni a fiatal férfit azzal, hogy Magyarországon szólásszabadság van, és az a jó, hogy egy keresztény ifjúsági táborban is lehet ilyen éles véleményeket megfogalmazni.https://telex.hu/belfold/2023/08/01/csillagpont-reformatus-ifjusagi-tabor-gulyas-gergely?utm_source=app&utm_medium=notification&utm_campaign=csillagpont-reformatus-ifjusagi-tabor-gulyas-gergely&fbclid=IwAR0Q7hblxcXUVJzy1N9seuxlNTKmPKwU1ayLY4C7GIZAzbx8V-JFSDloAF8