Skip to content

Pénzmosás gyanúja miatt is nyomozás indulhat Karácsony Gergelyék 500 milliója után

Pénzmosás gyanúja miatt is nyomozás indulhat Karácsony Gergelyék 500 milliója után

Hollik István a legfőbb ügyésznek küldött kérdést a főpolgármester és a 99 Mozgalom által pénzadományokból finanszírozott kampányköltésekről.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Karácsony Gergely főpolgármester és a 99 Mozgalom kampányköltéseivel kapcsolatban kért tájékoztatást Polt Péter legfőbb ügyésztől. Azt tudakolta,  tett-e bárki feljelentést a „pénzmosási botrány” ügyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV).

Irományában Hollik furcsállotta, hogy azután is befizettek 457 085 565 forintot a 99 Mozgalom számlájára, hogy Karácsony visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől, és az országgyűlési választás után is érkezett 126 904 368 forint adomány.

A felvetésre reagálva Polt azt közölte, hogy a kérdést pénzmosás bűntette miatt tett feljelentésnek értékelte, és továbbította a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának.

Azt is írta, hogy már egy magánszemély is tett feljelentést a NAV Bűnügyi Főigazgatóságán. Mivel ott már megkezdték a nyomozást költségvetési csalás gyanúja miatt, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda oda csoportosította át Hollik kérdését is.

Karácsony Gergely és a 99 Mozgalom álláspontja szerint az utóbbi számlájára befizetett 506 millió forint mikroadományokból és jogszabály szerinti zárt adománygyűjtő ládákban jött össze, az adományok bankszámlára történő befizetése törvényesen történt.

Fotó. Archív Miskolc



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2023.07.18. 07:20

    Hogyne, hogyne… 🤣😂😅😁

    „törvényesen és tisztességesen”

    ………

    „Ha azt kérdezik, hogy kell-e szégyenkezni Magyarországon a sikerért, azt mondom, hogy nem. Ha azt kérdezik, hogy lehet-e Magyarországon tisztességesen boldogulni, azt mondom, hogy igen. Ha azt kérdezik – mert ne hallgassuk, el -, ha ön azt kérdezi, hogy én tisztességesen boldogultam-e, azt mondom, hogy mi az, hogy! Nagyon is, törvényesen és tisztességesen! (Derültség és nagy taps az ellenzéki padsorokban; közbeszólások: Bravó!)

    Olyan országot szeretnénk építeni, amelyben mindegyikünk (Az elnök megkocogtatja a csengőt. – Dr. Répássy Róbert: Ezt két hét múlva is meg fogjuk kérdezni! – Közbeszólás a Fidesz soraiból: Jó vagy, Feri!), legyen a pártszimpátiája ilyen vagy olyan (Az elnök ismét csenget.), azzal a nyugalommal kelhet mindennap, hogy tisztességét csak akkor vonják kétségbe, hogyha arra valakinek minden alapja megvan. És maguk, képviselő urak, az elmúlt időszakban ennek az ellenkezőjét tették.

    (Szijjártó Péter felé fordulva.) Képviselő Úr! Azt javaslom önnek (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Szégyelld magad!), hogy ne mindig a visszapillantó tükörbe nézzen (Dr. Áder János: Szégyen!), mert aki azt teszi, az előbb-utóbb karambolozni fog. (Közbeszólás az ellenzéki sorokból: Ne fenyegess!) És a McCarthyk országa véget ért.

    Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)”

  2. Névtelen
    2023.07.18. 14:59

    Szóval nem arra használták, amire a Gazda adta. Ellopták? Csak nem tettek ilyet? 😛

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük