Skip to content

Karácsony Gergely főpolgármester „barom, eszelős” gyorshajtókról beszélt

Karácsony Gergely főpolgármester „barom, eszelős” gyorshajtókról beszélt
Sajtótájékoztatót tart a rendőrség az Árpád hídi balesetről – kövesse velünk élőben!

Sajtótájékoztatót tart a rendőrség az Árpád hídi balesetről – kövesse velünk élőben!

 

Akár 150 kilométer/órás sebességgel is száguldozhatott a biciklist halálra gázoló Mercedes, a baleset miatt már a főváros és a kormány is egymásnak feszült.

A szombat hajnalban az Árpád hídi baleset ügyében indított nyomozás fejleményeiről tart sajtótájékoztatót a Budapesti Rendőrfőkapitányság, az eddig nyilvánosságra hozott adatok szerint ugyanis a kerékpáros halálát okozó karambol „körülményei tisztázatlanok” voltak.

 

Nem hivatalos szakértői vélemények szerint a hídon száguldozó, RACE-001 rendszámú Merdedes 130-150 km/h-s sebességgel mehetett, amikor a szalagkorlátnak csapódva letarolt egy Pest felé tekerő bringást, aki később belehalt sérüléseibe. Az autó a feltételezések alapján egy BMW-vel versenyezhetett a hídon, mindkét autó sofőrjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

„Egy olyan balesetről számolunk be, amely elkerülhető lett volna” – ezzel kezdte a sajtótájákoztatót Balogh Ádám ezredes, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, majd hozzátette, jelenlegi információik alapján nem egy előre szervezett gyorsulási versenyről van szó. A térfigyelő kamerák felvételei szerint egy BMW már korábban követte a Mercedes mozgását és gyorsulását, spontán verseny alakult ki közöttük – a korábbi információkkal ellentétben azonban nem csak kettő, hanem három kocsi volt érintett. A Mercedes a gyalogosok és biciklisek védelmére szolgáló cső- és szalagkorlátot letarolta és elsodorta a kerékpárost, majd a kocsi felborult és körülbelül hetven métert csúszott az úton. A rendőrök kiemelték, hogy a baleset áldozata szabályosan, kivilágítva közlekedett, az ütközés következtében két végtagját vesztette el, majd kórházba szállítása után halt meg.

Térfigyelő kamerák rögzítették a baleset körülményeit, ezekből részleteket is megmutattak és hozzátették, az utolsó jeleneteket kegyeleti okokból nem teszik közzé. A Mercedes 33 éves sofőrje „teljes mértékben figyelmen hagyta a közlekedési szabályokat” – hangzott el a sajtótájékoztatón, így kórházi ellátása után a rendőrség előállította, a férfi pedig beismerő vallomást tett.

Az eset után felháborodott Karácsony Gergely főpolgármester is, aki „barom, eszelős” gyorshajtókról beszélt és úgy véli, az ilyen balesetek megfelelő forgalomkorlátozással, több traffipax elhelyezésével megelőzhetők lennének, a kormány és a rendőrség azonban nem tesz eleget ennek érdekében. Karácsony kijelentéseire Gulyás Gergely reagált a csütörtöki kormányinfón, elmondása szerint a kormány is több sebességmérő kamerát szeretne látni Budapesten, ezeket azonban a főváros nem szereli fel. „Eleve kérdés, hogy mennyire etikus súlyos sérülést, halált politikai célokra kihasználni, de a főváros vizsgálhatja a saját felelősségét is ebben” – tette hozzá a miniszterelnökséget vezető miniszter. Az általuk emlegetett kamerarendszerrel és azok kihelyezésével ebben a cikkben foglalkoztunk bővebben:



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2023.07.07. 13:29

    És milyen igaza volt Karácsonynak

    4
    1
    • Névtelen
      2023.07.07. 17:43

      …hogy már évek óta akadályozza a telepített trafipaxok elhelyezését… Ugye, hülyegyerek! 😛
      Kalácson Gelgej egyre emelkedik!
      https://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/2306/202306195.jpeg?w=800&h=800&t=5

      2
      1
  2. Névtelen
    2023.07.07. 17:03

    Ez a minimum.
    Igy lesz vége a Fidesz-NERBÁN ámokfutásnak is.

    2
    2
    • Névtelen
      2023.07.07. 17:47

      Aha!
      https://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/2305/20230520napirajz-karigeri.jpg?w=800&h=565&t=5
      Haladni kell!
      https://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/2304/20230421karigeri-fleto-bicikli.jpg?w=800&h=460&t=5

      1
      1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük