Hiába a kiegyezés, a hétfő így is munkaszüneti nap marad Moszkvában

Az orosz állami RIA Novosti szerint a hétfő Prigozsin és a Wagner levonulása ellenére is munkaszüneti nap lesz. Erről korábban a lázadás hírére döntött a polgármester, hivatala azonban annak ellenére sem változtatott a döntésen, hogy Prigozsin időközben fehérorosz közvetítéssel kiegyezett a Kremllel.

Kihasználták a káoszt és támadásba lendültek az ukránok

 

A káoszt kihasználva az ukránok több orosz fronton is ellentámadásba lendültek, közölte az ukrán védelmi miniszterhelyettes Hanna Maliar. „Csapataink keleti csoportosulása ma egyszerre több irányba indított offenzívát” – mondta Maliar egy Telegram-bejegyzésben, és több várost, köztük Bakhmutot és Yahidne-t is megnevezte azon helyek között, ahol az offenzívát megindították, közölte a CNN.

 

 

Megszólalt Zelenszkij

 

Zelenszkij ukrán elnök reagált a nap eseményeire:

„Ma a világ látta, hogy Oroszország főnökei nem irányítanak semmit. Egyáltalán semmit. Teljes káosz. A kiszámíthatóság teljes hiánya. És ez történik. orosz területen, amely teljesen meg van töltve fegyverekkel.”

Aztán ukránról oroszra váltva azt mondta: „A Kreml embere nyilvánvalóan nagyon fél, és valószínűleg elbújik valahol, nem mutatja magát. Biztos vagyok benne, hogy már nincs Moszkvában.”

 

Rácz András: Az orosz rezsim teljes erővel nekiállt összezavarni Prigozsin szimpatizánsait

 

„Nincs követelés, nem határoz meg további célokat, semmi ilyesmi. Teljesen érthetetlen, miben reménykedik” – írja Facebook-oldalán Rácz András. Sőt, felveti, hogy esetleg nem is eredeti és/vagy összevágott a felvétel.

Később ezt meg is erősíti, és azt írja, Prigozsin korábban használt hivatalos csatornáján megtévesztő hangüzenet megy. Valakik létrehoztak más álcsatornákat is, miközben Prigozsin jelenleg ezen a csatornán kommunikál.

„Szóval, úgy néz ki, hogy az orosz rezsim teljes erővel nekiállt összezavarni Prigozsin szimpatizánsait. Meglátjuk, mire lesz elég. Ettől még simán lehet, hogy tényleg született valami deal… hamarosan kiderül.”