A kormány ígéri, hogy hamarosan megkezdődik a két éve leégett iskola felújítása

Pénteken lezárult a közbeszerzés, hamarosan megkezdődhet a lassan két éve leégett encs-fügödi iskola felújítása – tájékoztatta lapunkat a Miniszterelnökségi Sajtóiroda.

Az Encs-Fügödön található általános iskola 2021. szeptember 14-én virradóra égett le, de azóta sem kezdődött el a felújítása. Azóta az itt élő gyerekek konténerekben tanulnak. A Telexnek a terület fideszes országgyűlési képviselője áprilisban még azt mondta, az iskola felújítását „késlelteti az egyre mélyülő gazdasági válság, melyet az orosz–ukrán háború, valamint az erre válaszul adott elhibázott brüsszeli szankciók generáltak”. Azt viszont hozzátette, dolgozik azon, hogy a leégett iskolarész pótlásra kerüljön. Az áprilisi kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Telex kérdésére azt mondta, májusban dönt az ügyben a kormány, és reméli, hogy minél hamarabb újjáépülhet az iskola.

Az iskola sorsával kapcsolatban a hétfői kormányinfón a Telex ismét megkérdezte Gulyás Gergelyt, aki azt ígérte, utánanéz, és írásban válaszolni fog. A válasz hétfő estére meg is érkezett:

„Gulyás miniszter úr ígéretének megfelelően a Szerencsi Tankerületi Központ kiírta a közbeszerzést, amely pénteken lezárult. A közbeszerzési törvényben előírt kötelező 10 napos szerződéskötési moratórium után a győztes ajánlattevővel a tankerületi központ haladéktalanul szerződést köt és a fügödi iskola épületének helyreállítása megkezdődik” – írta a Miniszterelnökségi Sajtóiroda.

Az előzetes kalkulációk alapján 300 millió forintból rekonstruálni lehetne az iskolát.

 

 

telex.hu