Greenpeace Magyarország. Nem engedhetjük tovább ezt az őrült pusztítást!

Különleges expedíciót indítottunk a Kárpátokban, hogy szigorúbb védelmet követeljünk az erdőknek. Tavaly ősszel ugyanis műholdfelvételek elemzésével óriási pusztítást tártunk fel ennek a határokon átívelő hegyvonulatnak az erdeiben. Kiderült, hogy óránként több mint öt futballpályányi erdő tűnik el a Kárpátokban, pedig ezeknek a nagy része védett − legalábbis papíron.

DSC01670

Fotó: Max Zieliński / Greenpeace

Mi változtatni akarunk ezen. Azt akarjuk elérni, hogy hozzanak létre a Kárpátokban egy szigorúan védett területekből álló hálózatot, ahol a természet védelme az első és semmi nem zavarhatja az élővilágot. Kérlek, segíts te is az aláírásoddal!

A nemzetközi csapatunk most bejárja a Kárpátok országait, hogy megnézzék, mi a helyzet a valóságban. Az expedíció május végén érkezett Magyarországra, ahol a Mátrában találkoztak hazai ökológusokkal és erdészekkel. A csapat azzal szembesült, hogy az Északi-középhegység is (amely része a Kárpátoknak) tele van tarra vágott foltokkal. Sőt, Magyarország az egyetlen ország Európában, ahol még a fokozottan védett erdőkben is gazdasági célú fakitermelés zajlik.

 

Nem engedhetjük tovább ezt az őrült pusztítást! Európai összefogásra van szükség ahhoz, hogy megerősíthessük a Kárpátok védelmét! Kérlek, segíts az aláírásoddal, hogy mielőbb elérjük ezt a célt.

Köszönettel:

_MG_6110_pslr2_vágott_800

Dr. Rodics Katalin

biodiverzitáskampány-felelős

Greenpeace Magyarország