Skip to content

Meghalt Szegedi Erika, a Vígszínház színésze

Meghalt Szegedi Erika, a Vígszínház színésze

Közel 50 éven át volt a Vígszínház tagja Szegedi Erika, aki pénteken hunyt el 82 évesen. Királynői alkata, csodálatos hangja, elsöprő energiája nagy drámai szerepekre predesztinálta, de felejthetetlen volt vígjátéki szerepekben is – írta róla a Vígszínház.

Péntek hajnalban meghalt Szegedi Erika – tudatta Facebook-oldalán a Vígszínház. Mint írták, a 82. évében elhunyt színésznő csaknem 50 éven át volt a Víg tagja.

Balerinának készült, de később a Színművészeti Főiskolán tanult Pártos Géza osztályában, majd egy évadra a kecskeméti Katona József Színházhoz szerződött. Onnan Várkonyi Zoltán hívta a Vígszínházhoz, ahol elsőként Dürrenmatt Fizikusok című tragikomédiájában a fiatal ápolónő szerepét alakította.

Több mint 70 szerepben állt színpadra, felejthetetlen alakításai közé tartozik: Adél Az üvegcipőben, Kata A makrancos hölgyben, Abigail A salemi boszorkányokban, Anna a Platonovban és Roxane a Cyranoban.

Munkásságát számtalan szakmai díjjal és állami kitüntetéssel ismerték el.

Királynői alkata, csodálatos hangja, elsöprő energiája nagy drámai szerepekre predesztinálta, de felejthetetlen alakításokat nyújtott vígjátéki szerepekben is



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük