Tóta W. Ma még haza lehet vinni a gázsit, be lehet söpörni a síkhülye fideszes nénik tapsát

 Elemzőként meg szakértőként bemutatott arcok fejtik meg roppant szakszerűen, hogy a tüntetéseknek nincs értelmük, sőt a kormánypárt jön ki jobban a dologból, mert a tömegek végül azt látják, hogy pár száz agresszív kamasz hőzöng és dobálja a rendőröket. Szemben velük a nyugodt erő. És végül úgyis az lesz az uralkodó narratíva, hogy csakis Brüsszel meg a baloldal miatt késik a tanárok megváltása. Mintha semmit sem számítana, hogy ez nem igaz, ahogy az sem, hogy csak ennyi lenne a baj. Mintha nem lenne holnap. És ez végül is helyes megállapítás, tényleg nem lesz. Ma még haza lehet vinni a gázsit, be lehet söpörni a síkhülye fideszes nénik tapsát. Még van áram, mert hetven és negyven éve még volt fizikatanár.

Az a gond, hogy létezik valóság, és az egy modortalan valami. Egyáltalán nem érdekli, mi felel meg a nemzetkarakternek, hogy mit óhajt elhinni a síkhülye néni, vagy mit hányan lájkolnak ma este. Ennek a valóságnak van térbeli és időbeli kiterjedése, a mi esetünkben például: ha ma egy személy jelentkezik fizikatanárnak, akkor a belátható jövőben ez a munkakör Magyarországon betöltetlen marad. Nyolcvan évvel ezelőtt is ovációt váltott volna ki a megállapítás, hogy a Harmadik Birodalom sikerrel keretezte át a háborús fejleményeket, és az ellenzék mind módszereiben, mind üzeneteivel nevetségesen alulmaradt. Csak végül becsörömpölt harmincezer tank keletről meg nyugatról, és egyáltalán nem lassította le őket, hogy mit hitt a birodalom népe.

Lehet csápolni a hamisításnak, a csalásnak, a hazugságnak és a pillanat uralásának, de attól még a valóság konokul közeledik, széles lánctalpakon, olajszagúan, vastag páncéllal, és nem fog megállni attól, hogy mi mást hiszünk.

Ma végigverhetjük és elgázosíthatjuk azokat, akik szembeszállnak a hiedelemeinkkel, de ettől még azok hamisak, és a következmények meg fognak érkezni.http://hvg.hu