„B.szd meg, apa! Nem megyek le!”, kiabálta a Carlos

„B.szd meg, apa! Nem megyek le!”, kiabálta a Carlos nevű papagáj. Végül egy drónnal sikerült lezavarni a fáról, ahol már berendezkedett.

12 órán át volt szökésben egy arapapagáj Pécelen, és gyakorlatilag végigkáromkodta a megmentését, írja a Blikk.

A kétéves madárhoz gazdái riasztották a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatot, miután megszökött tőlük. Carlost a kertben röptették, egyikük karjáról a másikra szállt. Egyszer valamelyikük hátat fordított, a papagáj pedig úgy érezhette, hogy nem tud leszállni és egy közeli fára repült. Szerencsére azonban csak a szomszédig jutott, de még így is valóságos küszködés volt, mire hazakerült. Gazdája az egész éjszakát fánál töltötte. „Nagyon aggódtunk érte, nehogy megfázzon, vagy más baja essen, de nem mozdult”, mondta el a lapnak.

 

Amikor a mentőcsapat másnap megérkezett, Carlosszal komoly vita alakult ki, az állat ugyanis visszabeszélt, amikor gazdái a földre akarták parancsolni, hogy nem megy, sőt – a mentőszolgálatosok állítása szerint – az egyik gazdájának a madár még azt is mondta: „b.szd meg, apa!”. Végül egy drónnal sikerült lejjebb terelni a madarat, a földön pedig megfogták.