Skip to content

Bocs tévedtünk. Visszavonta a hvg.hu tudósítójának 50 ezer forintos büntetését a rendőrség

Bocs tévedtünk.  Visszavonta a hvg.hu tudósítójának 50 ezer forintos büntetését a rendőrség

Ahogy írták, azért, mert a „szabálysértést nem az eljárás alá vont személy követte el”.

Április 26-án beszámoltunk arról, hogy ötvenezer forintra büntette a rendőrség a hvg.hu tudósítóját, amiért április 5-én – ekkor bontott másodjára kordont az ellenzék a Karmelitánál – Momentumos politikusokkal leült Csák János kormányzati kisbusza elé, akadályozva ezzel a miniszter bejutását a miniszterelnök hivatalának otthont adó Színház utcába.

A gond csak az volt, hogy ilyen nem történt. Ahogy az az eseményről készült számos felvételen is jól látható, a hvg.hu újságírója, Bábel Vilmos méterekre volt a kisbusztól, amikor a rendőrök felemelték és odébbrakták a miniszter bejutását akadályozó momentumos országgyűlési képviselőket.

Ennek ellenére az I. kerületi rendőrkapitányság közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése miatt 50 000 (ötvenezer) forintra büntette tudósítónkat, amiért a „Karmelita kolostor előtti területen leült, akadályozva ezzel a közúti közlekedést”.

A rendőrség határozata szerint a „rendelkezésére álló kamerafelvétel megtekintése alapján” azonosították a hvg.hu tudósítóját, és Momentum három országgyűlési képviselőjét. A valóságban négy momentumos képviselő állta el Csák János kormányzati kisbuszának az útját, a jelek szerint egyikükkel összetévesztették a hvg.hu tudósítóját.

Cikkünk megjelenése után az I. kerületi rendőrkapitányság telefonon felvette a kapcsolatot a hvg.hu újságírójával, és – mint írták – a „rendelkezésére álló új információk és a Bábel Vilmos Tamással történt telefonos kapcsolatfelvétel alapján” visszavonta a határozatot, mivel „a szabálysértést nem az eljárás alá vont személy követte el”.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Névtelen
    2023.04.27. 22:52

    Gondolom, annyit már nem tudtak neki mondani, hogy bocsánat!

    • Névtelen
      2023.04.28. 10:50

      Ezektől a tahóktól ne várj többet.

  2. Névtelen
    2023.04.28. 15:55

    Mit vársz a cuclibtől?

    „A Millenáris Kht. volt igazgatójával ügyvédje állítása szerint megalázóan bántak a rendőrség fogdájában. Berkecz Máriát állítólag kétszer is ruhátlanul motozták – írja a Magyar Hírlap.

    Az őrizetbe vett, majd szabadlába helyezett Berkecz Máriával ügyvédje állítása szerint megalázóan bántak az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának fogdájában. A Millenáris Kht. volt igazgatóját állítólag kétszer is ruhátlanul motozták meg. Ügyvédje, Barabás Gábor indokolatlannak tartja a rendőrség magatartását.

    Berkeczet keddi tanúkihallgatása után vették őrizetbe, és másnap reggel engedték ki. Ügyvédje beszámolt arról, hogy a gyanúsítottól elvették rádióját, óráját és éjszaka többször is felkapcsolták a villanyt zárkájában. A Fővárosi Főügyészség azért döntött ilyen gyorsan a szabadlábra helyezésről, mert a Millenáris Kht. volt ügyvezetője azonnal panaszt emelt a rendőri intézkedés ellen.”

    Móra Veronikát nem motozta a fidesz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük