Szóval tisztelt Miskolc Holding, legyenek kedvesek küldeni az adatot! Tudják! Átláthatóság!
Amikor még a Fidesz vezette Miskolcot, nagy volt a titkolózás. Ha közérdekű adatokat kértem arról, mire is költik a közpénzt, volt, hogy bíróságra kellett mennem, hogy kiadják.
➡️Most ellenzéki vezetése van Miskolcnak, amely átláthatóságot ígért. Én meg most is tudni akarom, mire költik a nép pénzét.
➡️Merthogy azt beszélik a városban, az egyik jobbikos képviselő, Szarka Dénes kaphatott egy amolyan sportállást az önkormányzat vagyonát kezelő Miskolc Holdingtól. Üdülésért felelős akármi lett belőle – mondják. Szerettem volna tudni, igaz-e a hír, ezért közérdekű adatigénylést nyújtottam be az ellenzéki városvezetésnek.
➡️Az önkormányzat jegyzője közölte, hogy a Polgármesteri Hivataltól közel félmilliót kap a jobbikos képviselő, azt viszont nem tudja megmondani, hogy a Miskolc Holdingtól is kap-e pénzt. Kérdezzem őket. Megkérdeztem. És nem válaszolnak. Hallgatnak. Épp, mint a Fidesz idejében. Kérdezem: ha ez az ellenzéki vezetés hozzáállása, akkor itt mi változott? Csöbörből vödörbe? Mert igen, van, ami pénzkérdés. De egy közérdekű adat kiadása nem az. Szóval tisztelt Miskolc Holding, legyenek kedvesek küldeni az adatot! Tudják! Átláthatóság!
A Nép Pártján új ellenzéket épít! Miskolcon is!
Jakab Péter, A Nép Pártján elnöke