Borkai a szexbotrányáról: Minden rosszban van valami jó, összejött a feleségével

Győr egykori polgármestere az Ördög ügyvédje miatt indított perben tanúskodott csütörtökön, és újságírói kérdésre arról beszélt, már túl van a dolgon, sőt megerősítette a családját az ügy.

„Egy ilyen procedúra valóban rendkívül kellemetlen, még akkor is, ha igazából olyan régen volt, hogy már el is felejtettem. Nem örül az ember ennek, de itt nem én vagyok a vádlott, én a sértettje vagyok ennek az ügynek” – ezt nyilatkozta Borkai Zsolt a Blikknek csütörtökön.

szexbotrányába belebukott egykori fideszes polgármester csütörtökön a győri bíróság épületének videószobájából, tanúként jelentkezett be annak az ügynek a tárgyalására, amely „Az ördög ügyvédje” nevű blog miatt folyik Veszprémben.

A tárgyaláson, amelyen személyiségi jogok megsértésével vádolják Czeglédy Csaba DK-s politikust.  Az Ördög ügyvédjével, valamint az általa kirobbantott Borkai-botránnyal Dezső András korábban cikksorozatban foglalkozott:

Az ügyben kedden és csütörtökön is olyan tanúkat hallgatott meg a bíróság, aki szerepeltek Borkai szex-videójában. A Blikk értesülései szerint az ügyvédek, ügyészek, vádlottak jelenlétében többször is levetítették ezt a felvételt.

A sértett tanúknak arról kellett nyilatkozniuk, hogy felismerik-e magukat, a hatóságok meghallgatták a hajón „escortszolgáltatásokat ellátó” ikerpár egyik tagját is – írja a lap.

Borkainak azonban nem vetítették le a szexvideót, a bukott polgármester szerint aztért, mert erre az ő esetében nem volt szükség, ugyanis sosem tagadta, hogy ő volt látható a felvételen. Azt is elmondta, hogy

  • a jelenlegi ügyben nem kérdés, hogy „ki és hogyan volt szexuális kapcsolatban”, ez a személyiségi jogok súlyos megsértéséről szól;
  • minden rosszban van valami jó: a szexbotrány pozitív hozadéka, hogy szorosabb lett a kapcsolata a feleségével és az egész családjával, mert „az elmúlt három év megpróbáltatásait” közösen le tudták győzni.