Minden ilyen zsák avarnak a kertünkből való elküldésével. Ezek mennek
Fontos tudni, hogy minden ilyen zsak avarnak a kertunkbol valo elkuldesevel a kertunk talajabol exportalunk egy jo adag szerves tapanyagot, ezzel lassan de biztosan lepusztitjuk a kertunk talajat!
Ezzel:
1. Minden ilyen zsakkal hozzajarulunk az eghajlatvaltozashoz, hiszen a talajok szervesanyag (vagyis szen!) tartalma a vilag egyik legnagyobb karbontára. Minden alkalommal, mikor ezt nem potoljuk, gazdagitjuk, sot elvisszuk, az evszazadok, eveZRedek alatt a kertunk talajaban felhalmozott karbont „pofogjuk” vissza a levegobe.
2. A talajunk szervesanyag-tartalma a legjobb vedekezes mind az aszaly, de akar az aradasok ellen is a legjobb megeloZEs. Ugyanis a szerves anyagban gazdag, gyokerekkel strukturalt talaj kitunoen beszivja a vizet, es megtartja a nedvesseget. A nedvessegben dusabb talajban jobban parologtatnak a fak, es huvosebbet tartanak a forro nyarban majd. Raadasul a tobb parologtatasbol tobb kornyeki eso szarmazik.
3. Ha esetleg rajta mernenk hagyni az avart pl a faink alatt, meg jobban meghalaljak, mert az avar meg jobban orzi a talajban a nedvesseget, es szep lassan visszajuttatja a talajba a szerves anyagot.