Miskolc., Ebből még nagy balhé lesz. Borkuti nagy bajban…Ezek mennek

NEM a Görömbölyt Miskolctapolcával összekötő autóútra!

Görömböly a jelenlegi falusias hangulatát, nyugalmát, csendességét a mai napig fennálló zsákfalu jellegének köszönheti, hiszen így jelenleg nincs a városrész hossztengelye mentén átmenő forgalom és a helyi lakosokon kívül szinte senki nem közlekedik útjain. A tapolcai útra tervezett gépjárműforgalom ezt egy csapásra megszüntetné, hiszen akkor a görömbölyieken kívül egy vagy akár több teljes másik városrész Görömbölyön, a Bacsinszky András, az Erzsébet királyné és a Lavotta utcákon keresztül lenne összekötve a város déli kapujával – ez a gyakorlatban a bevásárlóközpontokba, a benzinkutakra, a déli ipari parkba és a 2515. számú (harsányi) út, a 3-as út illetve az M30-as autópálya felé igyekvő autósok tömegeit jelentené minden nap, valamint a nyári szezonban a dél felől Tapolcára, Diósgyőrbe és a Bükkbe érkező több ezernyi turistát.
Azokon az utcákon, ahol sok helyen szinte minden ház előtt autók parkolnak (természetesen ezt egy táblával meg lehet tiltani, kérdés, hogy ez azokat hogy érinti, akik nem tudnak saját udvaron belül parkolni), melyeknek burkolata már most is erősen leromlott állapotú, és amin ha végighajt a 4-es autóbusz, a teljes völgy hallja, amiben az utca végigfut. Teljesen más azonban óránként néhány alkalommal (éjszaka pedig egyáltalán nem) hallani egy busz hangját, mint a folyamatos forgalomét.
Görömböly minden főbb utcája (Bacsinszky, Erzsébet királyné, Lavotta és Szabó Károly utcák) völgyben vagy domboldal tövénél húzódik végig, ami az utakon keletkező zajt felerősíti és visszhangként továbbítja a völgy mentén végig. Így a megnövekedett gépjárműforgalom sokkal rosszabb hatással lenne a városrészben lakókra, mintha sík vidéken élnénk.
Miskolc város 2018-ban készült zajtérképén tisztán látható, hogy a mostani állapot szerint Görömbölyön a főbb utcák mentén sem közelíti meg a zaj a Miskolc forgalmasabb útjain észlelhető szintet. Ez az állapot azonnal megszűnne, ha még egy vagy több városrész forgalmát akár csak részben Görömböly utcáinak kellene elvezetnie. Aki sétált már éjszaka a buszvégállomás környékén, eddig is észrevehette, hogy egyetlen kutya ugatása is mekkora erővel és milyen sokáig visszhangzik a völgyben. El lehet képzelni, hogy hangzana ugyanitt a folyamatos, szűnni nem akaró autóforgalom, ami – mivel az aszfaltozott út a felületéről visszaveri a hangot, egy murvás vagy földút pedig sokkal inkább elnyeli – folyamatosan ismétlődő, a fél városrészen végighúzódó búgó zajt eredményezne.
A zajterhelés problémáján kívül gondot okoznának még a fokozott járműforgalom okozta talajvibrációk is, amik pont azokat az évszázados, többnyire vályogból készült épületeket rongálnák leginkább, melyek városrészen belüli kiemelkedő arányukkal a térségben egyedülálló módon határozzák meg Görömböly arculatát. Természetesen az újabb épületekre is kifejezetten rossz hatással lenne a megnövekedett vibráció.
Jelenleg a szóban forgó út egy két szakaszon is erősen leromlott állapotú murvás út, melyet többnyire a helyi telkek tulajdonosai, emellett gyalogosok, túrázók, kerékpárosok és lovasok használnak. A murvás út javításával, de a murvás jelleg megtartásával az utat használók érdekei is érvényesülnének, azonban nagyobb átmenő forgalomtól nem kellene tartani, mivel egyrészt a széles körben használt navigációs programok nem vezetik rá az autósokat ilyen utakra, másrészt az aszfaltburkolat nélküli út továbbra sem lenne praktikus az ingázók számára, harmadrészt az átlag közlekedő számára az aszfalt vége egyben a település végét is jelenti, így a továbbra is minimális átmenő forgalom nem okozna a jelenleginél nagyobb környezeti- és zajterhelést.
Természetesen kézenfekvőnek tűnik a gondolat, hogy az újonnan elkészült úton forgalom- és sebességkorlátozást vezessenek be, de egyrészt a sebességkorlátozás csak kis részben csökkentené a zajszintet és a forgalmat (hogy a létszámhiánnyal küszködő rendőrségnél mennyire van kapacitás ilyen utakon sebességmérésre, az is egy külön téma), másrészt a gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy egy ,,behajtani tilos – kivéve célforgalom” táblát a közlekedők nagyjából észre sem vesznek, és az érvényben lévő szabályozás szerint bárki bármilyen jellegű úti célt megadhat szóban az adott szakaszon, ha esetleg az igazoltató rendőr megállítja és rákérdez. Természetesen a közlekedők elenyésző töredékét kérdezi meg bárki arról, hogy miért az ilyen táblával ellátott utat veszi igénybe, így egy ilyen korlátozás jelképesnek sem mondható. Harmadrészt a tervezett út mentén egyértelműen egy kétsávos út szélességét láthatjuk kijelölve, és Miskolc város hivatalos oldalán is a gépjárműforgalom szerepel prioritásként: ,, Az út tervezése, fejlesztése során a biztonságos közlekedési feltételek valamennyi, a közúton közlekedni jogosult számára biztosítottak lesznek. A gyalogos és kerékpáros módok biztonságos közlekedési fejlesztéseinek a fejlesztése is tervezett a projektben.” Kétsávos utat nem szoktak néhány háznyi vagy utcányi helyi lakos számára építeni. Egy autóút szélére felfestett kerékpársáv nem kerékpárút, pedig több régebbi cikkben is kerékpárútról volt szó eredetileg.
,,A projekt célja, hogy Miskolc gazdasági területei jól megközelíthetők legyenek a vállalkozások és a munkavállalók számára. A fejlesztések által megvalósul Miskolctapolca és a MIDIP összeköttetése Görömböly településrészen keresztül, valamint Miskolctapolca és a Diósgyőri vár összeköttetése Komlóstető városrészen keresztül. Miskolc város szerkezetében régóta hiányzó kapcsolatok valósulnak meg, melyek a városrészek között közlekedő munkaerő mobilitást nagymértékben támogatja.” – írja a miskolc.hu. Magyarán Diósgyőrt Komlóstetőn, Tapolcán és Görömbölyön keresztül szeretnék összekötni a Miskolci Déli Ipari Parkkal, kifejezetten a reggeli és a délutáni csúcsforgalomban munkába és munkából közlekedők számára. Ráadásul Diósgyőr felől érkezik Miskolcra Alsó- és Felsőhámor, Ómassa, Bükkszentkereszt és Répáshuta lakossága is, akiknek az új ,,egérút” szintén itt vezetne át. Ez napi több tízezernyi ingázó, amit még ha el is osztunk képzeletben a Belváros, a Csermőkei út/Futó utca és a tervezett új elkerülő útvonal között, akkor is a jelenlegi forgalom sokszorosát jelentené. Ehhez még hozzáadódik a rengeteg távolabbi településről, külföldről érkező turista, akiket szintén ezen az úton fogja végigvezetni az általuk használt navigáció. Görömböly pedig egyik fő vonzerejét, értékét, a jelenlegi, ,,békés falu a város végén”, ,,Miskolc egyik utolsó ékszerdoboza” jellegét azonnal és örökre elveszítené.
Mondjunk együtt határozott NEMET a Görömböly és Tapolca közé tervezett aszfaltozott autóútra!