Veres Pál: Ez fontos. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) vezetőképző akadémiájának mintegy 17 hallgatója látogatott el a miskolci városházára

JÖTTEK, LÁTTAK, KÉRDEZTEK – MCC-S DIÁKOK LÁTOGATTÁK MEG A MISKOLCI VÁROSHÁZÁT

Tajthy Ákos

  1. január 19. csütörtök 15:36

Utoljára módosítva

  1. január 19. csütörtök 17:48

Három napot töltenek Miskolcon az MCC vezetőképző akadémiájának diákjai. A tanulók szerdán a miskolci városházát is felkeresték, ahol Veres Pál polgármestert faggatták különféle témákban.

 

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) vezetőképző akadémiájának mintegy 17 hallgatója látogatott el a miskolci városházára szerdán délután. A diákoknak először Veres Pál, Miskolc polgármestere tartott egy prezentációt a város múltjáról, jelenéről és jövőképéről, majd a fiatalok faggathatták a városvezetőt aktuálpolitikai, közéleti és várospolitikai témákban.

Veleczki Patrik egyike a vezetőképző akadémia tanulóinak. A miskolci fiatalember a minap.hu-nak elmondta, nagy öröm volt számára, hogy a program részeként szülővárosát is tanulmányozzák a csoporttal. A háromnapos látogatás során megtekintették a Szimbiózis Alapítványt, a Miskolci Egyetemet és a Lyukóvölgyet is.

– Az első évben tapasztaltam néhány dolgot különböző tavalyi diákokkal, voltak itt Miskolcon is, és nagyon megtetszett, hogy milyen széleskörű tudást, vezetői skilleket tudnak elsajátítani. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy idén én is kipróbálom ebben magam – mondta.

Jobbról a második: Veleczki Patrik

A tehetséggondozó intézmény egyéves programjában a fiatalok magyarországi és külföldi városokban gyűjtenek tapasztalatokat. A cél, hogy a képzés ideje alatt a fiatalok az ország városait meglátogatva tapasztalatokat gyűjtsenek a települések működéséről.

Veres Pál lapunknak az eseményt követően lapunknak fontosnak nevezte a programot, ugyanis véleménye szerint, ha valaki a jövőben a közéletben szeretne dolgozni, akkor fontos, hogy megismerje az ország városait, illetve az egyes régiók problémáit, erősségeit.

– A diákok bizonyára nagyon felkészültek a látogatás előtt Miskolcból, hiszen olyan kérdéseket tettek fel, ami azt mutatja, hogy fel nagyon felkészültek Miskolcból és a jelenlegi városvezetésből. Kérdések hangoztak el azzal kapcsolatosan, hogy eddig mit sikerült megvalósítani a programunkból, kérdeztek a Földes átnevezési kísérletéről, milyen kitörési, fejlesztési irányokat látunk, mik a nehézségeink. Kérdeztek a hátrányos területek felzárkóztatásáról, az energiaválságról. Egy nagyon érdekes és jó beszélgetés volt – összegezte a polgármester.

minap.hu