RITKA OTROMBA JÁRATTÖRLÉS A WIZZ AIRTŐL

A Wizz Air nem csak, hogy törli, hanem a nyilvánosság tájékoztatása nélkül megszünteti a Budapest – Akaba (Jordánia) útvonalat február 7-től. – hívta fel a figyelmet Utazómajom. Akiknek lefoglalt utazásuk volt, most bajban vannak, hogyan jutnak el oda. Kártérítésre nem számíthatnak, mondom, hogy miért.

Az akabai járat alapból szezonális, a téli menetrend része, tehát áprilistól így is, úgy is kikerült volna belőle, akkora már nem lehetett jegyet foglalni.

Úgy látszik, hogy hiába haknizza tele a Wizz Air a sajtót és a Spabook-ot is azzal, hogy rekord év után 2023-ban is újabb rekord évet vár, mégis minden cent számít, a tisztesség pedig semmit. A szezon vége előtt másfél hónappal törlik az útvonalat úgy, hogy senkinek ne kelljen kártérítést fizetniük, azt ugyanis a jogszabály szerint csak akkor kell, ha 14 napon belül történik a járattörlés. Mivel addig még volt bőséges (szarkazmus) 14 nap, ezért úgy gondolják a lilák fejesei, hogy teljes lelki nyugalommal kihúzhatják a járatot azon utasok alól, akik bíztak a társaságban, előzetesen odaadták a pénzüket nekik és joggal számítottak arra, hogy a meghirdetett időben el fognak tudni utazni Jordániába.

Sokan körutazást terveztek, akabai érkezéssel, visszaúttal Ammanból. Ilyen esetben nem jogosultak lemondani és visszaigényelni a hazafelé útjukat, annak ellenére, hogy nem tudnak kiutazni. Más kérdés, hogy lesznek, akik megoldják a kijutást Bécsből, vagy más úton, ráfizetéssel. De azok sem járnak jobban, akiket még kivisznek, aztán ott hagynak, mert a hazafelé járatukat már törölték.

Ezen a ponton teszek javaslatot nyilvánosan arra, hogy a menetrendben meghirdetett útvonalakat ne lehessen törölni 3 hónapon belül. Az érthető és rendben van, ha napon belül el kell mozgatni a járatot, esetleg 1-2 nappal átütemezik. Utóbbi sem feltétlenül kellemes, de tolerálható. Az viszont elképesztően nagy tahóság és az utasokkal szembeni alázat teljes hiányát mutatja, hogy kiveszik alóluk a járatokat alig pár héttel az utazás előtt és semmilyen alternatívát nem biztosítanak. (Hiszen nem kötelező.) Ráadásul teszik mindezt úgy, hogy elsunnyogják és a sajtónak erről nem küldenek közleményt.

Ez ultra gáz, de tényleg.

Tisztelt Váradi József vezérigazgató úr!

Ott voltam az előadásán, elismerem, hogy elképesztően profi vezető, és nagyon tisztelem, ahogyan építi a Wizz Air-t. Számos cikkben számoltam be és elemeztem pozitív meglátásokkal a stratégiáját.

Ugyanakkor szeretném emlékeztetni, hogy az Ön erőforrásai a társadalom Önbe vetett bizalmát testesítik meg, de nem rendelkezhet vele úgy, mintha csak a sajátja lenne (Jack Ma után szabadon), és van, amit az ember nem tehet meg. Én legalábbis nem tennék meg ilyent, ha a családom nevét viselem. Méltatlan lenne hozzá. Valami szakmai és társadalmi felelősséget ugyan legyen már szíves vállalni! Az emberek nem zsákbamacskát vettek, hanem az Ön cége által meghirdetett szolgáltatásra fizettek elő. Szabad mutogatni szabályokra, de nem lehet tükörbe nézni, pedig az is fontos. Sőt, a legfontosabb.

Van még idő addig, vissza lehet állítani a járatokat, be is lehet jelenteni, a sajtóban is be lehet promózni, mindenki boldog lenne és reklámnak sem utolsó. Mutassa meg azt, hogy milyen egy igazi nagy kaliberű vezető, aki felelősséget is vállal!

Tisztelettel, az utasok iránt pedig empátiával,

Mr Spabook

ui.: van még járat Budapestről Jordánia fővárosába, Ammanba, de azért onnan elég sokat kell autózni Akabába, illetve a bécsi reptérről indulnak közvetlen járatok a tengerparti városba.

Egy érintett utastól megkaptam a Wizz Air e-mail tájékoztatását, amelyben a légitársaság felajánlotta hazafelé a legutolsó járatot azon néhány utasnak, akinek későbbi járatra szólt a jegye. Sőt még ingyenes ülőhelyfoglalást is biztosít számukra, milyen nagylelkű! De arról nem esik szó, hogy a korábbi hazautazás miatt kieső szállással, egyéb programokkal mi lesz.

A turizmus világának alapos és minőségi híreiért iratkozz fel hírlevelünkre, és csatlakozz csoportunkhoz!

facebookMegosztás
FollowKérem nap végén az aznapi friss cikkeket!