Martossy György ex Miskolc. Birodalmi rohamosztagos őrzi a Szabolcs megyei főügyész irodáját – videó

 

Magyarország Ügyészsége kellemes beszélgetéseket, finom ételeket, kedves társaságot kívánt az ünnepekre, és ha belefér – tették hozzá -, akkor jó filmnézést is.

Ahogy a szervezet honlapján írták, a Csillagok háborúja – mint egy igazi klasszikus film – hozzájárulhat az estéhez, ugyanúgy, mint 38 évvel ezelőtt, amikor a hazai televíziós premierje volt. A filmhez dr. Martossy György, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség főügyésze csinált kedvet – megosztva évtizedes gyűjtőmunkájának eredményét a nyilvánossággal.

– A filmet először Budapesten, a Bástya moziban láttam, ekkor voltam 12 éves. Már az első pillanatban elvarázsolt az űrbéli világ – mondta a főügyész az ügyészség által készített videóban. Martossy György az első részt csaknem harmincszor látta, és előfordult, a napi vetítés után beállt a több száz méteres sorba, hogy jegyet váltson a másnapi előadásra.

Martossy 1990-ben kezdte el építgetni gyűjteményét, ekkor lettek elérhetők hazánkban is azok a Star Wars-os figurák, amelyek előtte Nyugaton már rég elterjedtek.

– Mint minden apa, olyan játékokkal leptem meg a fiamat, amiket én szerettem volna gyerekként, így vált ő is Csillagok háborúja-rajongóvá – mesélte a főügyész.

A főügyész gyűjteményének friss darabjai közé tartozik egy Darth Vader-, valamint egy rohamosztagos sisak. Mivel az internetről már minden megrendelhető, így Martossy irodájában megtalálható egy életnagyságú rohamosztagos páncél is. A falnál pedig néhány VHS-kazetta pihen.

– Ezek azért különlegesek, mert néhány közülük még nem járt lejátszóban. Mivel először ezek a filmek VHS-kazettán jelentek meg, így több verziót is vásároltam belőlük, mert elég sérülékenyek voltak, és törekedtem arra, hogy mindig legyen egy példány, amely az eredeti  minőséget képviseli – zárta a rajongó.

Forrás: hirklikk.hu