MIÓVI. Miskolci szeretetteljes költözködés 20 millióért

A MIÓVI Lórántffy Zsuzsanna Tagóvodájának 3 csoportjában összesen 55 gyermekről gondoskodik 6 óvodapedagógus, 3 dajka, valamint 1 pedagógiai asszisztens, ez a teljes alkalmazotti létszám. Ők már mindannyian átköltöztek az intézményből a fogadó Nyitnikék Tagóvodába, ahol a gyerekek és szüleik által megszokott szeretetteljes, barátságos légkör továbbra is biztosított számukra egy külön épületrészben – tudatta a városháza.

A MIÓVI Zsolcai kapui Tagóvodájának 28 gyermekét szintén teljes óvodai alkalmazotti létszám látja el: 4 óvodapedagógus, 2 dajka és 1 pedagógiai asszisztens. Ők a Selyemréti Tagóvodába költöztek át, ahol szintén szeretetteljes, barátságos légkörben folyik tovább a gyermekek ellátása.

Megszokott környezetben

A  Zsolcai kapui tagóvodába hátrányos helyzetű gyermekek jártak. Továbbra is biztosított az ő speciális nevelésük?

„Mindkét érintett tagóvodában magas a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek száma, a tagintézmények helyi pedagógiai programjában megfogalmazott célok, feladatok és tevékenységek azonban teljes mértékben a megszokott, minőségi szinten valósulnak meg a fogadó intézményekben is. Az első kérdésre adott válaszunkban már ismertetett humán feltételek mellett a gyermekek megszokott tárgyi környezete, a berendezések, gyermekek egyéni használati tárgyai, az evőeszközök, a megszokott játékok, fejlesztő eszközök szintén átköltöztek a fogadó intézményekbe” – válaszolt a polgármesteri hivatal illetékese.

 

A MIÓVI 11 óvodájában a költözéssel és a bevezetett egyéb takarékossági intézkedésekkel a tervek és előrejelzések szerint összesen legalább 19 millió 431 ezer 769 forint takarítható meg.

Fotó. Szeretetteljes miskolci politikus