„Fél év után elküldtek, azt mondták, túl kövér vagyok” (Fotó: Neményi Márton)

A lányokkal szoktunk diszkrétebb, személyesebb dolgokról is beszélni, persze bizonyos határok között, szemtanúja voltam annak is, hogyan sikerült megmenteni egy párkapcsolatot, vagy hogyan találta meg magát újra egy anyuka gyermeke születése után. A legnagyobb bajom a mai világgal, hogy már nem figyelünk egymásra eleget, nem törődünk másokkal, nem vagyunk kíváncsiak arra, hogy mások mit szeretnének. Az én értékrendben természetes, hogy én vagyok az utolsó, adni szeretek, nem kapni, ilyenkor vagyok a legboldogabb, ezért osztom meg szívesen a tapasztalataimat, a tudásomat is.

A honlapon azt írod, hölgyeket és urakat is vársz az órádra, most is volt férfi az órádon. Hogyan tudnak ők profitálni ebből a mozgásformából?

Az a szlogenem, hogy maradjunk nőiesek, de ha első blikkre úgyis tűnik, ez nem kifejezetten női mozgásforma, nemcsak a nőiességünk megéléséről szól, nagyon hangsúlyos szerepet kap az erősítés. Zoli, aki egyébként karatézik, azért jár hozzám, mert az órákon pont azokat az izmokat tudja erősíteni, amikre ahhoz a sportághoz szüksége van. Továbbá, amit mindenki nemtől függetlenül tud hasznosítani, az az egyenes, ún. büszke tartás. Az ülőmunka miatt nagyon sokaknak rossz a testtartása, és ennek lehetnek komoly következményei. A tánc viszont segít abban, hogy ettől megszabaduljunk. Láthattad, hogy az órán néha „megkarmoltam” a többiek hátát, hogy ellenőrizzem, rendesen kihúzták-e magukat, de egyébként is odafigyelek, hogy ki mit hogyan csinál, hiszen – ahogy már említettem is –, ezzel a tornával már akkor is az volt a célom, hogy kivédjük az esetleges sérüléseket, amikor még csak magamat akartam formában tartani.https://nlc.hu/eletmod/20220217/juratsek-julianna-balerina-interju-body-ballet-and-fitness/?fbclid=IwAR2_2dedwlYiqLSBwO9YzRLoZy3EAaNpzBO_3Gdaw5R4V9i8o_aob-ykxhA