Elnyomnak, mint egy csikket” – a miniszterelnök rokonságát emlegetik állami beruházásokon kisemmizett alvállalkozók

Mi történt a héten? Itt az Átlátszó heti hírlevele

Megírtuk, hogy közpénzes építkezéseken kisemmizett alvállalkozók a miniszterelnök családját sejtik a háttérben. Kiderítettük, hogy mennyibe került eddig a sosem használt lélegeztetőgépek tárolása, és hány autót vesz Novák Katalin hivatala. Elemeztük a NER 12 éve alatti tüntetéseket és a gázárat is. Megnyertük a TI mentorprogramját, és podcastunkban Márki-Zay Pétert kérdezgettük az amerikai kampánypénzekről.

Kövess minket Facebookon!
Twitteren is ott vagyunk!
Instagramon is posztolunk!
A Mutyimondó weboldala

„Elnyomnak, mint egy csikket” – a miniszterelnök rokonságát emlegetik állami beruházásokon kisemmizett alvállalkozók

Több mint 80 milliárd forintba került a Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő tram-train, de 10 évig titkolták volna a megvalósíthatósági tanulmányt, ezért pert indítottunk a MÁV ellen. A Fővárosi Ítélőtábla úgy látta, jogos az Átlátszó kérése, a vasúttársaságnak ki kell adni a tanulmányt. Már csak azért is, mert semmivel sem érveltek amellett, mi is az, amit a közpénzből épült vasút kapcsán ne lehetne nyilvánosságra hozni.

A honvédség törökországi beszerzéseiről szóló cikkünk nyert a Transparency oknyomozó mentorprogramján

Idén júniusban tizedik alkalommal indította el a Transparency International az oknyomozói mentorprogramját, melyet a Brit, a Finn, a Francia, a Norvég és a Svéd Nagykövetség támogatott. November végén az ünnepélyes záróeseményen került sor az eredményhirdetésre: az Átlátszó főszerkesztő-helyettese, Erdélyi Katalin és mentoráltja, Billay Gábor lett a nyertes. Közös cikkükben azt mutatták be, hogy a magyar állam török hadiipari beszerzéseiből mindkét országban kormányközeli oligarchák profitálnak.

Az elmúlt héten ezen kívül többek között:

2022-ben eddig 80,5 millió forintot kaptunk a támogatóinktól. A biztos működésünkhöz még 19,5 millió forintra van szükségünk idén. Segíts.

Ha még mindig olvasnál: 

Sminkszoba készült Novák Katalinnak, Tiborcz körei nyomulnak a turizmusban – Elolvastuk helyetted a magyar sajtót, heti lapszemlénket idekattintva olvashatod

Kíváncsi vagy mire mennyit költenek az önkormányzanál, de nem mondják meg neked?

A törvény szerint közérdekű adatot bárki kérhet, a KiMitTud portál segítségével pedig az egész folyamat pár kattintás! Igényelj adatot te is! Klikk ide!

Ajánld barátaidnak is a Heti Mutyimondót!

Ők se maradjanak ki: az Átlátszó és az Átlátszó blogok heti legjobbjai egy csokorba gyűjtve. Itt iratkozhatnak fel a Heti Mutyimondóra:
http://eepurl.com/IJXE1 – és persze angol nyelvű hírlevél is van: http://eepurl.com/U1Q1j