Édesapja, Nagy József, a BJSE edzője hetvenesztendős lett, és az alkalomból meglepetést „forraltak” számára

Hetven és majdnem ötven

Bensőséges hangulatú ünnepséget tartottak a Borsodi Judo Sportegyesületben.

A kis szobrot az országos szövetség küldte az ünnepelt Nagy Józsefnek | Fotó: Olvasónktól

Nagy Lívia Tamara klubelnök elmondta, hogy édesapja, Nagy József, a BJSE edzője hetvenesztendős lett, és az alkalomból meglepetést „forraltak” számára.

Sokan köszöntötték

– Az alkalomból az Európa-bajnok és világbajnoki második Hajtós Bertalan is eljött Sajóecsegre – újságolta a sportvezető, majd így folytatta: – Az egykori olimpiai ezüstérmesnek – akitől, mint ismeretes, az elfogult bíráskodással elvették az aranymedáliát az 1992-es, barcelonai ötkarikás viadalon – a Miskolci VSC-ben az apukám volt a nevelőedzője. Bercin kívül a hajdani Nagy-csapat tagjai is a gratulálók között voltak, továbbá a térségben élő mesterek és tanítványaik szintén megjelentek.

A meghatott Nagy József így emlékezett pályafutására:
Már negyvenkilencedik esztendeje edzősködöm, 1974-ben már csapatbajnokságot nyertem első tanítványaimmal. Örömömre szolgált, hogy a dzsúdósok nem felejtettek el, üdvözletet kaptam Angliából és az egyesült államokbeli Floridából, sőt még a nemzetközi szövetség egyik elöljárója is gondolt rám. A műfajtól nem tudok és nem akarok elszakadni, a jelenleg a legfiatalabb tanítványom az óvodás foglalkozásomon mindössze négyéves, de idősebb sportolóm is szép számmal van.