VERES PÁL SZERINT RÖVIDESEN ELDŐLHET A VÁR (SORSA) 

„Tavaly novemberben jeleztük ugyanis először, hogy a Diósgyőri vár tornyai nem stabilak, nem bírják el a ráépítést. Először dr. Kiss Jánosnak írtunk levelet, aki akkor a vár felújításáért felelős miniszterelnöki biztos volt, de választ tőle a mai napig nem kaptunk, de még csak jelzéssel sem élt a minisztériumok felé, hogy baj van” – elevenítette fel közösségi oldalán Veres Pál, aki egyúttal arra is emlékeztet: levélben és személyesen is egyeztetett a kormányzati szereplőkkel. Beszámolója szerint több tervező és egy igazságügyi szakértő is alátámasztotta a tényt, hogy a tornyokkal baj van. Hozzáteszi: ennek ellenére a pénzügyminisztérium november elején úgy döntött, nem adják meg a pótmunkához szükséges kétmilliárd forintos plusz forrást.

„Nem adtuk fel, nem adtam fel. Miközben dr. Kiss János, aki időközben a terület országgyűlési képviselője lett, azt posztolgatta, hogy minden rendben van, nem is kell plusz pénz, mi tárgyaltunk, egyeztettünk annak érdekében, hogy a miskolciak vára tovább épülhessen”

– fogalmaz a városvezető, majd azt írja: az elmúlt héten a miniszterelnökség adatokat kért tőlük, hogy a témában előterjesztést készíthessenek, ami a kormány elé kerül majd. Ezeket az adatokat a polgármester elmondása alapján kollégái a hétfői napon megküldik/megküldték.

„Várjuk a kormánydöntést, reménykedünk, hogy Diósgyőr vára méltó elbírálást kap. Mi nem politikai csatározásokban szeretnénk eredményeket elérni, mi szakmai alapon, tényekkel kívánjuk meggyőzni tárgyalópartnereinket” – olvasható Veres Pál Facebook-bejegyzésében.