Állítólag orosz turistákat tett utcára egy miskolci szálloda ukrán tulajdonosa, a debreceni orosz főkonzulátus már tájékozódik az ügyben

Az érintettek statáriális eljárást emlegettek.

Állítólag orosz turistákat tett utcára egy miskolci szálloda ukrán tulajdonosa, a debreceni orosz főkonzulátus már tájékozódik az ügyben

Fotó:

| Forrás:

Facebook

„A főkonzulátus diplomatái igyekeznek felvenni a kapcsolatot az érintettekkel, hogy tisztázzák az incidens minden körülményét, és szükség esetén segítséget nyújtsanak nekik” – közölte hétfőn egy Telegram-üzenetben Oroszország debreceni főkonzulátusa.

Mindezt arra reagálva közölték, hogy az orosz TourDom nevű portálnak egy orosz turista arról számolt be, hogy november huszadikán este el kellett hagyniuk a Premier Hotel Miskolc nevű szállodát, ahol szobát béreltek. „Este 6 óra körül jelentkeztünk be a szállodába. Az út után lezuhanyoztunk, és már készültünk lefeküdni, de 9 óra körül felhívott az igazgató és közölte, hogy sürgősen ki kell költöznünk. Valójában egyszerűen kihúztak minket az ágyból, és kikísértek. A fiatalember oroszul beszélt, elég udvarias volt, még bocsánatot is kért, ám nagyon határozottan jelezte, hogy ki kell költöznünk. Nem maradt más hátra, mint hogy összepakoljunk” – fogalmazott egyikük. Távozásuk előtt azonban sikerült kideríteni, mi okozta a gyors kilakoltatást.

Az igazgató elmondta, hogy a szálloda tulajdonosa ukrán, és jelenleg a háborús övezetben tartózkodik. Ő utasította a személyzetet, hogy ne fogadjanak orosz útlevéllel rendelkező turistákat, és azoknak, akik már bejelentkeztek, el kell hagyniuk a szobákat.

Egyúttal egy közeli szállodában szobát ajánlott az oroszoknak.

A debreceni orosz főkonzulátus tájékoztatásában arról is írt, hogy felvették a kapcsolatot a miskolci polgármesteri hivatallal, emellett hivatalos tájékoztatást küldtek az érintett szállodának, hogy adjanak magyarázatot az eset körülményeire. Bejegyzésüket azzal zárták, hogy továbbra is gyors, érdemi segítséget kívánnak nyújtani az ilyen helyzetekben.

nepszava .hu