Veres Pál reagált TikTok Bandi állításaira. Beavat a Volkswagen kisbuszok típusaiba

Veres Pál reagált TikTok Bandi állításaira

❗A miskolci Fidesz-KDNP-s képviselők vagy fel voltak mentve matematikából, vagy szándékosan hazudnak.
❗Luxusbuszokról, luxusvacsorákról és luxus utazásokról beszélnek azt állítva, hogy ezekből ki lehetett volna gazdálkodni a Salkaházi Sára Miskolc Program 460 millió forintos költségét.
❗Előzetesen annyit: nem, nem lehetett volna. De lássuk a tényeket!
ℹ️ Rögzítsük a tényt, hogy egy Volkswagen kisbusz az, amit ők luxusbuszként emlegetnek. (Az elmúlt években szinte minden magyar településnek adott támogatást a kormány a Magyar Falu Programban, hogy ugyanettől a gyártótól kisbuszokat vegyenek, hiszen a településeknek erre szükségük van.)
ℹ️ Az is tény, hogy bármit is mondanak a fideszes képviselők, Miskolc nem megvette az autót, hanem csak lízingeli, mert így gazdaságosabb – évi 4,5 millió forint. A kisbusz hétszemélyes, így hosszabb utaknál is elég egyetlen autó a város vezetőinek, a delegációknak, vendégeknek, vagyis két autó helyett elég egy – sokat lehet spórolni az üzemenyagköltségen és nem kell külső vállalkozót fizetni, vagy kisbuszt bérelni.
ℹ️ Tény az is, hogy a Miskolc Holding 15 éves fennállását köszöntő ünnepi vacsorát, amit ők luxusvacsoraként emlegetnek, az egyetemi menzán tartották a holdingos dolgozóknak 2,5 millió forintból, amire az egyetemi menza dolgozói készítették a menüt. Mióta számít luxusnak egy menzán több száz embernek enni ennyiért?
ℹ️ Luxusútként emlegetik azt a dubaji látogatást is, amelyre a város négytagú delegációját hívta meg az Egyesült Arab Emirátus gazdasági minisztériuma a világkiállításra. A cél korántsem a kikapcsolódás volt, hanem az, hogy bemutathassuk Miskolcot a lehetséges befektetőknek, és részt vegyünk egy, a fenntarthatósággal foglalkozó konferencián. Az út teljes költség kerekítve 5 millió forint volt. (Egyébiránt, ez volt 2022-ben az egyetlen külföldi hivatalos utam.)