ISZOMM. Te vagy a takony, Tóta W!, avagy – Je suis Schiffer András

Szóval az van, hogy Schiffer Andrással sokszor, sok mindenben volt vitám a múltban. Most sem értek vele mindenben egyet (például az atomenergiával kapcsolatban). És minden bizonnyal a jövőben is lesznek olyan pontok, amiben nem értünk egyet, és ez így nagyon jól van.

De speciel abban, hogy a jelenlegi háborús helyzetért egyáltalán nem csak az oroszok a felelősek, hanem abban az USA és az EU is osztozik, ebben száz százalékig egyetértek.

És azzal is, hogy ez az egész valójában 20-30 multinacionális cég bulija, amibe simán belebukhat pár ország. Tízmilliók mennek tönkre, vagy halhatnak meg (ha eszkalálódik a háború), csak azért, hogy néhány tucat ember értelmezhetetlenül nagy zsetont tehessen el.

Az, hogy ha valaki meg meri jegyezni, hogy egy háborúhoz két fél kell, és hogy Ukrajna már rég összeomlott volna, ha az USA nem ad nekik annyi pénzt, amiből az egész világ szociális és zöld problémáit jelentősen enyhíteni lehetett volna, akkor az a magyar liberális oldalon, náci uszító fideszes lesz.

Egy takony, ahogy ezt igen népszerű publicista megállapította.

Aki el meri mondani, hogy az Unió így ebben a formájában csak nagyjából ezer nyugat-európai cégnek jó igazándiból, az kommunista gyilkos lesz.

Aki azt meri mondani, hogy az Unió nyugat-európai vezetőinek egy részét tokkal-vonóval megvették az amerikaiak, az orosz kém lesz.

Aki bármiben is ellent mer mondani a liberális kánonnak, az csicska, féreg, takony, áruló. Simán indul a bullying. Mert valaki mást gondol, mint amit szabadna. Már a nagyon demokrata, nagyon liberális, nagyon megengedő, nagyon szegénypárti liberális újságírók, véleményvezérek és néhol politikusok szerint is.

Szerintem ez megengedhetetlen.

Szégyelljék magukat!

Schiffer András mindig következetesen, nagyon sokszor és baloldalról (igen, az amihez Tóth W-nek semmi köze), bírálta a Fideszt vagy a liberális oldal megszámlálhatatlan mennyiségű pártjait. De mindig érveléssel. És nem olyan primitív, ócska módon, ahogy azt a fent említett újságírónak nevezett ember és társai teszik Schifferrel és mindenki mással, aki mást mer gondolni a világról, mint ők.

Mondanám, hogy kérjen bocsánatot Tóta W., de tudom, hogy értelmetlen. Én nem vagyok liberális, tehát az én véleményem nem számit. Érveim hamisak, hiszen én mondom őket. Válaszolni sem kell rá, érvelni sem kell. Hiszen mást gondolok, tehát takony vagyok. Ennyi.

Ám legyen!

Je suis Schiffer András!

https://szabad-az-a.blog.hu/2022/10/19/te_vagy_a_takony_tota_w_avagy_je_suis_schiffer_andras

 
Székely Sándor a Szolidaritás Mozgalom elnöke