Miskolc. Bródy János megmutatta a Főűgyészség iratát: ezért indult ellene büntetőeljárás

Bródy János megdöbbentő posztot közölt az Instagramon azokból az időkből, amikor még fiatal rockzenész volt, és magára haragította az állampártot.

„Miskolcon előkerült egy 1973-as dokumentum”

– írja az alábbi posztban, ami tartalmaz egy oldalt a Legfőbb Ügyészség Politikai Osztályának határozatából. A dokumentum azt írja le, hogy a Legfőbb Ügyészség milyen cselekmények miatt rendeli el, hogy Bródy János ellen eljárás folyjon.

Az irat szerint az akkor 27 éves, az Illés együttes tagjaként ismert zenész következő cselekményei miatt indult az eljárás:

„Bródy János 1973. június 10-én a Miskolcon rendezett könnyűzenei fesztiválon – miután köszönetet mondott a rendező szerveknek –, gúnyos hangon köszönte meg a helyi rendőrségnek, hogy azoknak a fiataloknak, akik leutaztak a fesztiválra és szállással nem rendelkeztek, a rendőrségi fogdákban »biztosítottak szállást«. Kijelentései nyomán a jelenlévő mintegy 8-10 ezer fős közönség hatalmas füttykoncerttel és fujozással tüntetett a rendőrség ellen. A nézők egy része beugrált a pályára, üvegekkel és egyéb tárgyakkal dobálták a rendezőket.