Még több oktató tanít ingyen Miskolcon az egyetemen

Kecsup.hu: Kecskemét több tízmilliárdos víziközmű vagyonát viheti el ingyen az állam

Egy előterjesztés szerint már most látható, hogy a villamosenergia költség meg fogja haladni a 4 milliárd forintot, amelynek következtében – az egyéb költségnövelő tényezők mellett – a Bácsvíz Zrt. 3,5-5 milliárd forint veszteséget fog elérni. A Zrt. 2023. I. negyedévére akár fizetésképtelenné is válhat. A Bácsvíz Zrt. igazgatója, Kurdi Viktor a lap kérdésére többek között elmondta, országos szinten évente kb. 20-30 milliárd Ft-ra tehető a 2013-ban bevezetett hatósági árnak köszönhető árbevétel kiesés, az 1 km vezetékre jutó meghibásodások fajlagos mutatója pedig 2018-óta egyre romlik. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester Lejer Zoltán képviselőnek adott válaszában írta le, hogy a víziközmű vagyon átadásával kapcsolatban tárgyalásokat kezdeményezett a kecskeméti önkormányzat.

Északhírnök.com: Nem javult az oktatók helyzete a Miskolci Egyetemen, pedig ezt ígérték

„Miskolcon 31, Pécsett több mint 90 egyetemi oktató dolgozik díjazás nélkül, társadalmi szerepvállalásként az egyetemeken. A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete szerint ez nemcsak etikailag aggályos, de sérti a munkabér védelmével kapcsolatos elvárásokat is.” Az Átlátszón tavaly nyáron megjelent cikkben szereplő adatok mostanra sem javultak. A lap megkérdezte az időközben átalakult és alapítványi formában működő miskolci egyetemet, hogy jelenleg hány fizetés nélkül dolgozó tanár oktat az intézményben. Így derült ki, hogy ez a szám azóta 31-ről 40-re nőtt.

Debreciner.hu: 17 év után végre átadták a Csokonai Fórum névre keresztelt Latinovits Színházat Debrecenben

Papp László polgármester (Fidesz) a hosszas ígérgetéssel és többszöri csúszásokkal terhelt 17 éves folyamat végén átadott színházat „egymásra épülő korszakok eredményének” nevezte. Kiemelte Kósa Lajos és az akkori közgyűlés, a jelenlegi városvezetés, Pajna Zoltán (Fidesz) Hajdú-Bihar megyei közgyűlési elnök és a közgyűlés, az országgyűlési képviselők és a kormány, valamint a romániai Bihar megye tanácsa és egykori elnöke, Pásztor Sándor szerepét. Egy szóval sem említette ugyanakkor a projekt költségeinek nagyrészét finanszírozó Európai Uniót – írta a lap az átadó után.

7300.hu: Válaszok nélkül távozik Vízhányó András a testületből

A lap február óta próbálja megtudni, pontosan milyen tevékenységet végez, és hol vásárolt irodát a Vízhányó András (Fidesz) által vezetett Kulturális Célokat Segítő Egyesület (KULCS). A szervezet még 2021-ben nyert 7 millió forint támogatást irodavásárlásra a Városi Civil Alap keretéből (azaz közpénzből). Vízhányó azonban a 7300.hu kérdéseire eddig nem válaszolt. Most pedig családi okokra hivatkozva lemondott képviselői mandátumáról.

Atádhír.hu: Az iskolákat is elérték a megszorítások

A KSZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium arról értesítette a napokban a diákjait, hogy a korábbiaktól eltérően mindegyik kollégistájukat a barcsi kollégiumba várják augusztus végén. Az már csak a belső levelezésből derült ki, hogy a középrigóci kollégium azért nem fogadja a diákokat, mert megfizethetetlenül magasra ugrottak a fűtési költségek, és a napi buszoztatás is megdrágult – olvasható a lap cikkében.

Nyitókép: Áder János köztársasági elnök (b3) látogatást tesz az ország egyik legnagyobb víziközmű-szolgáltatója, a Bácsvíz Zrt. kecskeméti üzemirányító központjában a Föld napja rendezvénysorozathoz kapcsolódóan 2022. április 20-án. Mellette Kurdi Viktor elnök-vezérigazgató (b) és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. MTI/Bruzák Noémi

MEGOSZTÁS