5 egyszerű étel és ital, amelyek kiváló étvágycsökkentők
Akár fogyni szeretnél, vagy csak szimplán kiegyensúlyozottabban táplálkozni, az alábbi harapni- vagy kortyolnivalók a segítségedre lesznek!

 Az itt felsorolt ételek segíthetnek abban, hogy egészséges módon tartsd kordában az étvágyad!

Mandula

Mindössze egy marék mandula is remek antioxidáns-, E-vitamin és magnéziumforrás, ráadásul az egyik legjobb étvágycsökkentő ropogtatnivaló. Már egy 2006-os tanulmányban is megjelent, hogy nagyon jól és hosszan eltelít, hogy az agyad azt üzenje, nem akarsz egy ideig enni!

mandula

forrás: Getty Images

Kávé

A mérsékelt kávéfogyasztás előnyeire már többször felhívtuk a figyelmet, és ebben az esetben (napi 2 kávé) nem csak az anyagcserét pörgeti, de az étvágyat is csökkenti. A benne lévő antioxidánsok a „ludasok” ezért, persze fontos, hogy ne tejszínhabbal és cukorral fogyaszd!

kave

forrás: Getty Images

Gyömbér

A gyömbérről már évszázadok ismert, hogy csodás hatással van az emésztésre, de ha rendszeresen felturbózod vele a smoothie-dat vagy zabkásádat, biztos lehetsz benne, hogy nem csak energikusabb leszel, javul az emésztésed, de a fölösleges nassolgatást is elkerülheted!

gyomber

forrás: Getty Images

Cayenne-i bors

A különleges és esetleg erősebb fűszerek mind-mind segítenek abban, hogy lassabban fogyaszd el az ételt, hamarabb érezd magad jóllakva, és az anyagcseréd is pörögjön. Igazi audászok, ha fogyni szeretnél. Az egyik legjobb ilyen fűszer a cayennei-e bors, amiről a Physiology & Behavior-ban megjelent egyik tanulmányban azt állították, hogy fél teáskanál mennyiség elfogyasztása utána extra 10 kalóriával égethetsz el többet, mint egyébként!

cayenne
forrás: Getty Images

Zöldséglé

A zöldséglé nem csak arra jó, hogy több zöldséget fogyassz el egyszerűen, de ebéd előtt egy igazi szuperital! Ha főétkezés előtt fogyasztod, nagyjából 135kcal-lal kevesebbet fogysz elfogyasztani, ami hosszútávon elég komoly segítség lehet a kalóriadeficit elérésében.

zoldesgle

forrás: Getty Images

Videók

Kép

Sűrű a versenynaptár? Pihenj rá úgy, mint a profik

A holland Sifan Hassan lenyűgözte a világot, amikor a tavalyi tokiói olimpián – addig példátlan módon – 1500, 5000 és 10 ezer méteren is rajthoz állt. Az előfutamok és a döntők alatt Hassan 24,5 kilométert futott le alig nyolc nap alatt, a futamok között mindössze tizenkét óra pihenőkkel.

Kép

Ez volt az a nap, amikor jogosan nem tettünk semmit!

Ugyanis augusztus 10-én a lusták világnapját ünnepeljük! Ilyenkor a lusták kicsit lehet, hogy magukba szállnak és nem annyira lusták, a ritkán lustálkodók pedig erőt vehetnek magukon és kipróbálhatják, milyen tétlenül ülni.

Kép

Életed első ultrafutó versenyén indulsz hamarosan? A következő 4 helyzetre feltétlenül készülj!

Az ultrafutásban vannak olyan fixnek is nevezhető problémák, amikkel – idővel – majd minden ultrás találkozik.

Kép

Indulhat az örömfutás?

A HOKA legújabb #FlyHumanFly kampányában a pozitív energia, a flow és a lendület a főszereplő!

Kép

Futóként is dönthetsz úgy, hogy sokkal környezettudatosabb úton jársz!

Csábító azt feltételezni, hogy a futás olyan tevékenység, amivel nem károsítjuk közvetlenül a környezetet, ám hiába hajt bennünket saját két lábunk, van még pár dolog, amire érdemes tekintettel lenni, ha igazán tudatossá szeretnénk válni Földünk megóvásával kapcsolatban!

Kép

Törj át a mentális korlátokon és fusd könnyedén a hosszabb távokat!

Miután a tavalyi olimpiai terepfutó válogatón öt- és tízezer méteren is kiábrándító eredményt ért el, Erika Kemp tett egy lépést hátrafelé, hogy a szezon hátralévő részében sikeresebb lehessen.