Skip to content

Az utánpótlás muaythai vb-n indulnak a DVTK harcosai

Az utánpótlás muaythai vb-n indulnak a DVTK harcosai

Augusztus 9-21. között a malajziai Kuala Lumpurban kerül megrendezésre a 2022-es IFMA Mauythai Utánpótlás Világbajnokság, ahol három versenyző, Sütő Doroti, Polják János és Mester Miron képviselheti a DVTK-t a magyar válogatottban.

Az utánpótlás muaythai vb-n indulnak a DVTK harcosai

A magyar utánpótlás muaythai válogatott, a nemzetközi versenyeken újoncnak számító diósgyőri versenyzőkkel, a világbajnokság nyitónapja előtt indult útnak Malajziába. A hazai 10 fős csapat közel harmadát a piros-fehér versenyzők teszik ki, akiknek ez lesz az első komolyabb külföldi megmérettetésük.

Sütő Doroti a 12-13 évesek 50kg-os súlycsoportjában léphet majd szorítóba, Polják János a 16-17 évesek legjobbjaival küzdhet -75 kg-ban, míg Mester Miron a 10-11 évesek -34 kg-os súlycsoportjában indul Kuala Lumpurban.

– Most indulnak először világversenyen, még nincs tapasztalatuk ilyen szinten, úgyhogy kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki belőle – nyilatkozta Jászka Krisztián a DVTK muaythai szakosztályának vezetője. – A felkészülést végigcsinálták, nagyon jó állapotban fognak megérkezni a vb-re, aztán ott majd az izgalom eldönti, hogy milyen teljesítményt fognak tudni nyújtani.

Sütő Doroti és Polják János évek óta a korosztályos válogatott kerettagok, és magyar bajnoki aranyérmesek, míg Mester Miron a legfiatalabb korosztályt képviselve idén csatlakozott a nemzeti csapathoz.

IFMA Utánpótlás Muaythai Világbajnokság – Kuala Lumpur

Augusztus 9.-21.

Sütő Doroti -50kg 12-13 évesek

Polják János -75kg 16-17 évesek

Mester Miron -34kg 10-11 évesek               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2022.08.11. 16:41

    A képen jóindulattal 1 magyar van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük