Elkezdődött: lakossági megszorításokba kezdett a kormány.  Egy kerekesszékesnek is joga van a szexiséghez 
Elkezdődött: lakossági megszorításokba kezdett a kormány. A héten gyakorlatilag ellehetetlenítette a katázást, a 450 ezer kisadózó nagyjának növelik az adóterheit. Aztán szerdán jött a bomba: mégsem lehet fenntartani a rezsicsökkenést úgy, ahogy eddig. Pedig nemcsak ez volt a Fidesz kampányának központi eleme, de még egy rezsivédelmi alapot is felhúztak, hogy egyes megsarcolt ágazatok profitjából finanszírozzák a költekezést. Nagy a bizonytalanság, nincsenek részletszabályok, nem tudjuk, hogyan kell számolgatni a rezsit augusztustól. Pedig úgy tűnik, komolyan nőnek a terheink, egy kétgyermekes háztartás a sokszorosát is fizetheti hó végén, mint eddig.

Ez itt a Forbes hírlevele, az Espresso. Olvasd, amit mi is olvasunk!

1 perces

A REZSICSÖKKENTÉS CSÖKKENTÉSE  A rezsibiztos jelenlétében közölték: biztos, hogy nő a rezsi. Az átlagfogyasztás fölött horrorütemben kezd majd drágulni a havi költség. Végrehajtási szabályok még nincsenek, egyelőre nem tudjuk, hogyan kell számolgatni augusztus 1-től. Hoztunk viszont pár ötletet, hogyan lehet spórolni. Amúgy mi szóltuk, hogy nem kellene kiüríteni az államkasszát.

KATA-BALHÉ Senkinek sem kedvez a kata-módosítás, amivel ellehetetlenítik a 450 kisadózó nagy részét.. Budapesten tüntettek a jogszabály ellen,a héten sorra jelentek meg a tiltakozó közlemények. A Magyar Orvosi Kamara úgy véli, akadályozhatja a betegellátást az új rendeleta taxisok az áfahatár módosítását kérik. Az ügyben a kata-módosítás atyja, Parragh László MKIK-elnök is megszólalt, és bár támogatja a kormány döntését, „kissé erőteljesnek” ítélte a törvényt. A kormány ennek ellenére nem fogja megváltoztatni az új szabályozást.

Átadták a Fidesz házi alapítványának új kikötőjét. Galériában mutatjuk meg, hogy néz ki.

Rövidíti az IKEA a nyitvatartási idejét. Augusztustól hétköznapokon 8-ig, hétvégén 7-ig látogathatjuk az áruházat.

3 perces

Két magyart is jelöltek Emmy-díjra! Hajrá, Rév Marcell és Csaba Tamás!

413,33 – ez a dollár-forint árfolyam új történelmi mélypontja. A zöldhasú száguld is tovább, le fogja hagyni a közös devizát, bár az euró vergődését az EKB és Vlagyimir Putyin is lassíthatja. A dolog vége az lett, hogy ma paritásba került a két deviza. Elmagyarázzuk, mi történt, és mi várható.

Európa tényleg provokálta az oroszokat – a tutyimutyiságával. Brüsszelben vett részt energiapolitikai háttérbeszélgetéseken a Forbes.hu.

Te az ELTE-re jártál? Vagy a Corvinusra? És menőnek érzed magad? Nézz már magadba: egész sok magyar fiatal Oxfordban, a Yale-en vagy épp a Harvardon fog tanulni.

Schadl György is gyanúsított lehet a Völner-Schadl-ügyben. Eddig 19 embert hallgattak ki a korrupciós botrány miatt.

5 perces (vagy hosszabb)

NAPI CÍMLAP Közeleg az idő, amikor már csak napi 6 órát fogunk dolgozni. Sokan attól tartanak, a háromnapos hétvége csökkentené a munka hatékonyságát, a feltornyosult feladatok pedig stresszesebbé tennék a munkaórákat. A pszichológusok szerint azonban nem az a megoldás, hogy kukába hajítjuk az ötletet, hanem hogy átalakítjuk azt.

NAPI CÍMLAP  8 éve kölcsönkért 500 ezret az induláshoz, ma már 80 milliót hoz az első magyar hormonmentes vállalkozás. Cserháti-Herold Janka, a Hormonmentes megalapítója elsőként hozta be Magyarországra a termékenységtudat módszert és az ahhoz szükséges eszközöket. A test megfigyelésén alapuló módszerről, a családi vállalkozás menedzseléséről, és a influexpertségről is beszélgettünk vele.

NAPI CÍMLAP Kun Anita pár éve még sírt az utolsó ötszázas felett, ma már díjnyertes sajtkészítő, aki 2020-as árbevételét egy év alatt közel négyszeresére növelte. A Csíz Sajtműhelyben napi 1700-1800 liternyi pasztőrözött tejből havi másfél tonna termék készül: érlelt sajtok, friss sajtok, joghurtok. Anita életről, szerelemről, emberi kapcsolatokról, és nem utolsó sorban büdös, de örömteli szerelemprojektjéről is mesélt nekünk.

NAPI CÍMLAP A felszolgálónak nincs varázsereje, amivel elénk repíthetné a kávét. Ki fizet a vacsora végén? Hogyan kezdjünk illedelmesen egy telefonhívást? Mennyire vagyunk udvariasak 2022-ben? Az illemszabályok létjogosultságáról, üzleti etikettről és a szorító magassarkú cipők hiányáról is beszélgettünk Veszelszki Ágnes kommunikációkutatóval.

Egy kerekesszékesnek is joga van a szexiséghez – nekik tervez fehérneműt a magyar lány. Pázmány Lili kerekesszékes édesanyjának tervezte meg az első akadálymentesített ruhákat, most pedig már mozgáskorlátozottak teljes csapatával dolgozik egy inkluzívabb divatvilág megteremtéséért.

A pillangó alakú kis sziget, ahová a törökök csak adót szedni jártak. Ács Gábor különleges görögországi úti célt keresett fel.