A briteknél ingyen mozizhatnak a vörös hajúak a hőhullám alatt

Az Egyesült Királyság Meteorológiai Hivatala első alkalommal adott ki vörös riasztás Anglia egyes részeire. Az érintett területeken jövő héten extrém, potenciálisan életveszélyes forróság lesz, akár 40 Celsius-fokot is mérhetnek. Ezen felbuzdulva a brit Showcase-mozilánc július 18-án és 19-én ingyen belépőjegyeket ad a vörös hajú látogatóknak.

Az akció egyrészt utalás a vörös riasztásra, de emellett az is belemagyarázható, hogy a természetes vörös hajú emberek általában világosabb bőrrel rendelkeznek, emiatt könnyebben leégnek a napon – így jobb lehet nekik egy sötét és hűvös moziban.

SHOWCASE CINEMAS

Az említett napokra kiadott riasztást ugyanakkor egyáltalán nem vicc. Ez a riasztás azt jelenti, hogy nemcsak a magas kockázatú csoportokban, hanem az egyébként egészséges személyek körében is nő a rosszullét vagy halál kockázata. Ilyenkor az egész lakosságot érintő káros egészségügyi hatásokkal kell számolni, a napi munkavégzési gyakorlatban komoly változtatásokra van szükség, a hőérzékeny berendezések meghibásodása miatt potenciális áramkimaradásokkal kell számolni, a partok megnövekedett forgalmának hatására emelkedik a vízbiztonsági balesetek kockázatát, illetve fennakadások várhatóak a közúti, vasúti és légi közlekedésben.