Hétköznapok a miskolci villamoson. Sörös üveggel, egy hirtelen mozdulattal olyan nagy erővel fejen ütötte…

http://https://www.youtube.com/watch?v=dO8RtgIcq_EAmikor a sértett az egyik megállóban leszállt és észlelte, hogy a vádlott is megszakította az utazást, rákérdezett tőle, hogy miért követi. A vádlott erre azt mondta, hogy emlékszik-e rá, hogy „korábban belé állt”, és rögtön verekedésre hívta, távolodva a megállótól.

A sértett utánament és megkérdezte, hogy miért akar balhézni vele, a vádlott azonban a kezében lévő sörös üveggel, egy hirtelen mozdulattal olyan nagy erővel fejen ütötte, hogy az üveg darabokra tört.

A bántalmazás következtében a sértett az arca bal oldalán egy 9 cm hosszú metszett sérülést szenvedett el, amely 8 napon belüli gyógytartamú, azonban a sérülés helyét és jellegét figyelembe véve, és tekintettel a fejet ért nagy erejű ütésre, 8 napon túl gyógyuló sérülés is kialakulhatott volna.

Az ügyészség a büntetett előéletű – más bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próba ideje alatt álló – vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.