MEGHALT A NŐK LAPJÁS ORAVECZ ÉVA CSILLA ÍRÓ, ÚJSÁGÍRÓ

– Fájó búcsú kolléganőnktől: elhunyt Oravecz Éva Csilla – írta gyászhírében a Nők Lapja honlapján szombaton, ahol Oravecz 2008-tól 2021-ig dolgozott.

„Erősítette újságírói hozzáállásával, alaposságával, egyéni szemléletével. Mindig nyitott volt a világra – ez abból is látszott, hogy remek új témákat hozott be az értekezletekre. Figyelt, értékelt, rendszerezett és szintetizált: cikkeiből mindig kiderült valami új dolog vagy összefüggés. Segített eligazodni a mind kuszábbá váló hétköznapokban vagy akár a globális történésekben is, miközben írásai mindig érthetőek és sokszor szórakoztatóak voltak” – emlékeztek vissza a pályatársak. 

A magazin nekrológja szerint Éva tizennyolc éves korától volt újságíró. A Sport plusznál kezdte pályafutását, majd a Népszabadság Magazinhoz került. Több mint tíz éven át írt nagyinterjúkat a Playboy magazinnak, és tudósokkal beszélgetett az IPM-nek. Oravecz könyvet is írt Tűsarokkal hátrafelé címmel, melyben a modern feminizmust járta körbe kritikai hangvétellel.