Skip to content

Ha kap valami jobbat. Szlovákia légvédelmi rakétarendszereket adhat át Ukrajnának

Ha kap valami jobbat. Szlovákia légvédelmi rakétarendszereket adhat át Ukrajnának

Jaroslav Nad védelmi miniszter szerint erre akkor kerülhet sor, ha Szlovákia megfelelő pótlást kap saját légterének védelmére.

Háború Ukrajnában
„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok hetek óta tartanak, az orosz erők több ezer civil életének vetettek véget. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.
FRISS CIKKEK A TÉMÁBAN

Szlovákia és az Egyesült Államok kész tovább segíteni Ukrajnát – jelentette ki csütörtökön Jaroslav Nad szlovák és Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter Pozsonyban.

A két tárcavezető megerősítette, hogy tárgyalások folynak szlovák Sz-300-as légvédelmi rakétarendszerek átadásáról Ukrajnának, ugyanakkor Nad hangsúlyozta, hogy erre legfeljebb akkor kerülhet sor, ha Szlovákia megfelelő pótlást kap saját légterének védelmére.

„Szövetségesekként készek vagyunk közösen segíteni Ukrajnának” – húzta alá Austin, hozzátéve, hogy a kijevi kormányerőknek eddig sikerült elejét venniük, hogy az oroszok uralják a légteret Ukrajna felett. Mint mondta, közös céljuk, hogy olyan eszközökkel támogassák az ukrán hadsereget, amelyek hatékonyak.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2022.03.18. 15:36

    Miközben hazánk köpönyegforgató putyin pincsije „sok szerencsét” kíván az ukrán menekülteknek!
    Undorító!

  2. Névtelen
    2022.03.18. 16:35

    https://kepek.444.hu/2022/03/17/nekik-koszonheto-hogy-a-menekultek-egy-emberarcu-magyarorszagra-erkeznek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük