Sokkal okosabban és igazságosabban fogjuk csökkenteni a rezsit, mint a Fidesz – ígéri az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, akinek a plakátjain egyébként az is szerepel: “Rezsicsökkentés marad!”

Választás 2022
Működik-e a sokadik ellenzéki összefogás-recept? Meggyőző tud-e lenni Márki-Zay Péter? Vagy marad minden a régiben, és győz a Fidesz, legfeljebb kétharmada nem lesz? Vagy akár az is? Egyáltalán: le lehet győzni ma Magyarországon Orbán Viktort? Belelendült a választási kampány, mi pedig minden pillanatát követjük. Tartsanak velünk!
FRISS CIKKEK A TÉMÁBAN

“A kormányváltás után igazságos, környezetbarát és fenntartható lesz a rezsicsökkentés. Egyszóval: valódi” – írta a “Valódi rezsicsökkentést: végigvisszük a panelprogramot!” címmel vasárnap a Facebookon közzétett videójában Márki-Zay Péter (a videó lehet, hogy korábban készült, mert még fel van kötve a keze.)

A mi rezsicsökkentésünk többek között falszigetelést, nyílászáró-cserét, napkollektorokat és napelemeket jelent,

ami akár 77%-os megtakarítást is jelenthet, hisz ilyen jelentős csökkenést értünk el Hódmezővásárhelyen miután felújítottunk egy idősek otthonát” – írta a videóhoz az ellenzék miniszterelnök jelöltje,

akit a Fidesz folyamatosan azzal támad, hogy megszüntetné a rezsicsökkentést, miközben Márki-Zay Péter a plakátjain is állítja: “Orbán megy. Rezsicsökkentés marad!” A videó egy ózdi panelban forgott egyébként, és azon

Márki-Zay elárulja azt is, hogy ő kettesével szedi a lépcsőfokokat a panelekben.

Noha az április 3-ra kiírt választás hivatalos kampányidőszaka csak február 12-én kezdődik, Márki-Zay Péterhez hasonlóan vasárnap Orbán Viktor is posztolt már egy kampányjellegű videót: ő cukrászdába látogatott a külügyi tárca egyik államtiktárea kíséretében: