Skip to content

Coming outolt a katolikus egyház 125 alkalmazottja Németországban

Egy eddig példa nélküli mozgalom keretében papok, hitoktatók és az egyházi adminisztráció alkalmazottjai bújtak elő, és vállalták fel szexuális irányultságukat, nemi identitásukat.

A katolikus egyház 125 alkalmazottja coming outolt LMBTQI személyként Németországban, jelezve, hogy vannak köztük olyanok, akik nem heteroszexuálisak, de akár a nemi identitásuk is eltér a születési nemüktől. A most előbújó emberek között vannak papok, adminisztratív munkatársak, hitoktatók – írja a Zeit.

Az érintettek legelsősorban azt szeretnék elérni, hogy ne lehessen valakit elbocsátani az egyházi munkájából csak azért, mert más a szexuális orientációja vagy a nemi identitása. A Zeit a cikkében konkrét példát is hoz fel arra, amikor valaki azért veszítette el a munkáját, mert leszbikusként feleségül szerette volna venni a barátnőjét.

Az #OutInChurch, a Félelem nélküli Egyházért mozgalom résztvevői továbbá követelik, hogy az egyházi tanításból a rájuk nézve rágalmazó, diszkrimináló állítások kerüljenek ki. Ne tagadják meg tőlük az egyházi szentségeket (úgy mint a házasságot, a gyónást vagy az oltári szentséget) csak azért, mert például melegek vagy transzneműek, és legyen joguk a nyíltan LMBTQI embereknek is betölteni fontos egyházi pozíciókat.

A coming outolt emberek szeretnék, ha minél több egyházi alkalmazott, vagy a katolikus egyháznak önkéntesen segítő ember fel merné vállalni szexuális és nemi beállítottságát.https://hvg.hu/elet/20220124_Coming_outolt_a_katolikus_egyhaz_125_alkalmazottja_Nemetorszagban



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2022.01.25. 14:02

    Basszus! A végén még a LIBE bizottság „megtermékenyíti” őket és kínai
    irányt vesznek a miskároltak és a kasztráltak

    „Egy egykorú leírás szerint sokan boldogan vállalták ezt a megpróbáltatást, mert „kis dolognak tűnt feladni ezt az egyetlen örömöt, annyi más örömért cserébe”…Persze elsősorban szegényebb családok gyerekei vállalták ezt a „szakmát”, hiszen az életük innentől fogva nem a nyomorról és a kiszolgáltatottságról szólt.

    A császári palotában kialakuló „belső eunuch hatalom” a Ming-dinasztia idején volt a legteljesebb, akkor mintegy 70.000-en szolgáltak a Tiltott Városban. A gyenge kezű császárokat maguk az eunuchok irányították, szervezték a palota gazdasági-politikai életét, nem kis befolyásra téve szert. Szerepüket jól jelzi az is, hogy csak ők tehették be a lábukat a Tiltott Város belső udvarába, ahol a császári család lakott.
    Az eunuchok kezdetben a császári család ügyeivel foglalkozó réteget jelentették, később magasabb rangokat kaptak a palotaőrségben, s ez megnyitotta előttük az utat, hogy a kereskedelem és külkapcsolatok ellenőrzése révén szinte korlátlan teljhatalomra tetgyenek szert. A XIV. század elején már ők irányították a közigazgatást és döntöttek a hivatalnokok kinevezéséről, megkaparintották a titkosrendőrség feletti ellenőrzést is, így válogatott eszközöket alkalmaztak (kémkedés, bujtogatás, zsarolás, megvesztegetés) a hatalom megtartása érdekében, a politikai gyilkosságoktól sem visszariadva.A titkosrendőrség azonban nemcsak a hivatalnokokat zaklatta, hanem a közembereket is. Az eunuchok abszolút hatalmat kaptak a nyomozás lefolytatására és ítéletek meghozatalára, az 1420-ban létrehozott „Keleti Sétány” („Dongchang”) nevű titkosrendőrségi szervezet még a reguláris hatóságok ellenőrzése alól is kikerült, amely a saját kezelésű börtönökről, a kínvallatásokról és megagyarázhatatlan halálesetek okozásáról vált hírhedté. A XVI. Század végétől az eunuchok kezelték a kereskedelmi adók begyűjtését is, túlkapásaik miatt országszerte lázadásokra került sor…”

    1
    1
  2. Névtelen
    2022.01.27. 08:31

    Az én véleményem miért nem kerülhetett fel arról, hogy honnan erednek ezek a nagypán népei, mint papjai az igehirdetőknek, vatikáni központjukkal, amik legyőzték a történelmi egyházakat is. Persze, megússzák büntetlenül, mint mindig mindegyik, jön a teljes érzékenyítésük utáni aranyvilága Magyarországnak a miskolci elmeosztályával és a németekkel az élen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük