Al Bastakiya kerület  

Az Al Bastakiya egyszerű, szerény építészetével Dubai beduin örökségének emléke. A területet először a 19 -es évek végén hozták létre piactérkéntth században gazdag kereskedők az iráni Bastakból. A Nagymecset és a nyüzsgő régi bazárok ma is megmaradnak, és a város gazdag eredetéről árulkodnak. Ne felejtse el megállni a macskaköves utcáit szegélyező számos étterem egyikében, hogy megkóstoljon egy szelet datolyás süteményt és egy csésze arab kávét („gahwa” néven).

A művészet iránt érdeklődő látogatók számára az Al Bastakiya is sok mindent kínál. Az XVA az egyik legjelentősebb közel -keleti galéria, amely bemutatóteremként és szállodaként is működik. Különlegessége a modern arab művészek által készített kortárs műalkotás. A régió művészi hangulatát és antik varázsát ötvöző Majlis Galéria egy másik kihagyhatatlan helyszín. Dubai legrégebbi művészeti tere, ez a galéria arról ismert, hogy tehetséges regionális művészeket hoz a nemzetközi színtér élére. Szintén híres a világ minden tájáról származó kiváló minőségű művészet bemutatásáról.

Dubai Creek

Ez a régió Dubai néven is ismert, és minden bizonnyal kihagyhatatlan Dubai kulturális körútja során. Az Al Bastakiyához hasonlóan ez a régió számos piacot foglal magában – „souks” néven -, amelyeket eredeti építészetének bemutatása céljából (1850 -es alapítása óta) restauráltak. A piacon áruk széles választéka található – a játékokon át a fűszereken és parfümökön. A modern arab piacok és ősi társaik tökéletes keveréke.

Történelmileg a piactér a kikötő közelsége miatt alakult ki. A kereskedők más országokból érkező kereskedelmi hajóktól kapnának árukat, például fűszereket és ruhákat. Ezután megjelenítették őket a piacon történő értékesítéshez.

Maga a patak történelmileg is fontos, megosztva Bur Dubai és Deira két területét. Ez volt Dubai fő kapcsolata a világgal évszázadok óta, és egyben a város gerincét is jóval a nemzetközi hírneve előtt.

Ne felejtsük el, hogy kényeztesse magát dekadens fűszerekkel, aszalt gyümölcsökkel és diófélékkel, valamint helyben kevert teákkal a közeli Spice Souk -ban. Alternatív megoldásként, ha gyönyörű egyedi ékszerekre vadászik, emlékeztetve Dubaiba, az aranyvárosba, utazzon el az Aranyboltba.

Al Seef

A Dubai Creek és Al Bastakiya közelében található Al Seef. Ezt a régiót 2017 végén hozták létre, hogy megünnepeljék a patak szerény kezdeteit, mint az Öböl legsikeresebb gyöngybúvár kikötőjét. A 2.5 millió négyzetméteres terület két részből áll: egy archaikus építészeti örökségi helyszín, valamint egy városi és modern tér.

Az Al Seefben ugyanazok az antik, macskaköves utak találhatók, amelyekről a Dubai -öböl és az Al Bastakiya ismert, egy étkező körút és egy bájos kikötő. Egy séta a területen lehetővé teszi, hogy megnézze a régió büszke örökségének emlékeit. Ez magában foglalja az ősi széltornyokat, homokkő épületeket és kilátást a közeli nyüzsgő bazilikákra.

Az Al Seef saját szabadtéri piacát is magában foglalja, ahol regionális kézműves és textilipari termékeket, helyi művészek alkotásait, sőt helyi ételeket forgalmazó előugró ablakokat is talál. A környék tökéletes állomás arra, hogy betekintést nyerjünk abba, milyen volt az élet Dubajban mindössze hatvan évvel ezelőtt.

Merüljön el Dubai multikulturalizmusában

Egy kép a Dubai -i Global Village -ről.
Egy kép a Dubai -i Global Village -ről. Kép hitel: bayut.com.

Történelmileg természetesen az Emiratis őshonos volt a földön. Most azonban Dubaj multikulturális metropolissá nőtte ki magát, tele a világ minden tájáról. A ma ismert „Dubai -kultúrát” kevésbé befolyásolja a hagyományos emírati kultúra, mivel ez a város különböző nemzetiségeinek, nyelveinek és nyelvjárásainak koagulációja, amelyet a tolerancia húz össze.

A legjobb hely ennek a multikulturalizmusnak a felfedezésére és megtapasztalására a Global Village, egy multinacionális vidámpark. A világ 78 országa kap pavilont, ahol finom kulturális csemegéket, kiegészítőket és művészetet árulnak. A Global Village meglátogatása tanulságos és magával ragadó élmény – biztosan nem hagyja ki. A park kulturális műsorokat, street food standokat és farsangi túrákat is kínál. Emellett itt található a régió első Ripley’s Believe It Or Not múzeuma. Ez a múzeum természeti, művészeti és tudományos furcsaságok gyűjteményét tartalmazza.

Fedezze fel Dubai történelmét

A Dubai Múzeum képe.
A Dubai Múzeum képe. Képhitel: tripsavvy.com.

Dubai a nyüzsgő soukok, színes kulturális helyszínek és ősi emlékek mellett több oktatási beszámolót is kínál a város – és az ország – történelméről. Ha többet szeretne megtudni az ókori Dubai hagyományairól, tapasztalatairól és eseményeiről, nézze meg az alábbi listát.

Dubai Múzeum

Az Al Fahidi erőd néven is ismert Dubai Múzeumnak kell az első állomásnak lennie, amikor történelmi túrát szervez a városban. A Dubai Creektől délre fekvő erőd 1787 -ben épült védelmi erődként és az akkori uralkodó otthonaként. Később börtön lett a betyárok számára, valamint fegyverarzenál. A néhai Rashid bin Saeed Al Maktoum sejk 1971 -ben újította fel és nyitotta meg hivatalos múzeumként. Ez Dubai legrégebbi funkcionális épülete.

A múzeum lehetőséget kínál a látogatóknak, hogy mélyreható információkat gyűjtsenek Dubai történelméről, valamint betekintést nyerjenek a létrehozását eredményező folyamatba. Készüljön fel arra, hogy megismerkedjen a város különféle lenyűgöző történeteivel. A hajóépítés iránt érdeklődők számára a múzeumnak van egy egész szárnya, amelyet a kézművességnek szentel, és amely tartalmazza a hajózási berendezések gyártásának részleteit, a gyöngybúvárkodás tapasztalatait és szakmát, valamint az Arab -öböl tengeri életét is.

Saeed Al-Maktoum sejk ház             

Azok a látogatók, akik többet szeretnének megtudni a jelenlegi királyi család származásáról és történetéről, mindenképpen tervezzenek meg egy utazást a Sheikh Saeed Al-Maktoum házba. Ez a múzeum Dubai uralkodójának, Saeed Al-Maktoum sejknek a rezidenciája volt 1912-1958 között. A ház történelmi jelentősége óriási – ez volt az a hely, ahol először létrejött és szerveződött Dubai, mint modern, multikulturális város elképzelése. Ebben a házban nevelkedett Dubai jelenlegi uralkodója, őfelsége, Mohammed Bin Rashid Al Maktoum sejk is. Ez hangsúlyozza ennek a történelmi helynek a fontosságát minden olyan látogató számára, aki érdeklődik az Emirati története iránt.

Al Ahmadiya Iskola

Ha Dubai oktatási története érdekli, nézze meg az Al Ahmadiya iskolát. Ez az 1912 -ben épült létesítmény volt az első ilyen jellegű az Egyesült Arab Emírségekben. Most múzeumként őrzik. A látogatók arra számíthatnak, hogy láthatják a régi osztályterveket, a tanított tantervet és a lenyűgöző lehetőségeket, amelyeket ez a régi iskola kínált diákjainak.

Örökség ház

A Matar Saeed bin Mazina úr által 1890 -ben létrehozott Örökség Ház a helyi, hagyományos lakások példája. A látogatók számára bemutatja, hogy az Emiratis hogyan kezelte a mindennapi nehézségeket – különösen a város forró és poros időjárását. A korallkőből, gipszből, teakfából, Chantal fából és pálmafák törzséből épült ház kétszintes.

A látogatók felfedezhetik a bútorok, kozmetikumok, játékok, ékszerek és régi háztartási szerszámok és eszközök (például kerámia, réz, fa és üveg) hagyományos változatát.

Élvezze az utazást Dubai sivatagába

Teveút a dubai sivatagban.
Teveút a dubai sivatagban. Kép hitel: bookmundi.com.

Lehetetlen meglátogatni Dubait sivatagokba való utazás nélkül. A forró szellő, az aranyhomok és a csodálatos kilátás lenyűgöző, és összetéveszthetetlenül jellemző a nemzetre. Dubaj ősi múltjának megtapasztalásához és egy vadonatúj élmény élvezetéhez fedezze fel Dubaj sivatagjainak számos lehetőségét, az alábbiakban felsorolva.

Camel Ride

Dubaj sivatagjaiban a különféle tevékenységek egyike a tevés szafari. Üljön le egy teve hátára, és hagyja, hogy a tapasztalt edző vezesse Önt, miközben figyeli a sivatag szépségét.

Desert Safari

Ha nem rajong a tevékért, de mégis szeretne kirándulni a sivatagban, fontolja meg a sivatagi szafari foglalását. Üljön le egy autó hátuljára, és tartsa szorosan, miközben hozzáértő sofőrje hatalmas, üres homokdűnéken vezet át izgalmasan nagy sebességgel. Foglalás a cégnél Arab kalandok nem csak izgalmas szafarit biztosít, hanem lehetőséget nyújt lélegzetelállító fényképek készítésére a naplementéről, mielőtt a hagyományos stílusú beduin táborba szállítják a csillogó csillagok alatt, az ízletes emirátusi konyha lakomájára.

Sandboarding

Az adrenalin-keresőknek nem szabad kihagyniuk ezt a lehetőséget. Hasonlóan a snowboardhoz, a homokdeszkázáshoz egyszerűen hozzá kell kötni a lábfejeket, és lecsúszni a homokdűnékről – vigyázzon azonban, mert rendetlenséget okozhat! Bérelhet homoklapot a Big Red -en, Dubai leghíresebb homokdűnéjén, vagy lefoglalhatja az élményt egy vállalaton keresztül, mint pl. Dream Explorer Dubai.