Veszélyes, mert amikor nem tudja úgy emelni a lábát, főleg egy idős ember, akkor nagyon könnyen eleshet. Az egyik közeli ismerősöm már esett is el itt a zsinagóga előtt – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak a miskolci Bordás Erzsébet, aki elmondta, hogy gyakran jár a belvárosban, és szinte minden mellékutcán hasonlóak a tapasztalatai.

 

– Én személy szerint ritkán járok a városban, de több ismerősöm is panaszkodott erre a szakaszra, főleg a Szinva terasz környékén kell vigyázni, mert van olyan hely, ahol a burkolat teljesen meglazult már, és mozog az ember lába alatt a térkő. Nagyon zavaró, mert látássérült vagyok, így nagyon kell koncentrálnom, hogy ne essek el – mondta Seres Erzsébet.

 

– Zavaró, de még mindig jobb, mert ez sík terület, az Avason, ahol lakom, sokkal veszélyesebb volt, amikor a lépcső burkolata mozgott, azt is csak nagy nehézségek árán sikerült megjavíttatni, bár helyenként így is vannak hibák. Én vagyok az a típus, aki ha csak 2 centiméter hiányzik, biztos, hogy elbotlok. Főleg, amióta maszkot kell hordani, nem is látom rendesen. Úgy gondolom, hogy a Városgazda az illetékes ezeknek a problémáknak az orvoslásában. Az útjavítás, burkolatjavítás az ő feladatuk lenne – árulta el az Északnak az egyik üzlettulajdonos, aki névtelenséget kért, mert ő is a várostól bérli a helyiségét.

Boon.hu