Gondolom te is szeretnél ilyen ruppótlan faszi lenni

Orbán Viktor kispénzűnek vallotta magát, nincs egy forint megtakarítása sem – szeretnénk ilyen szegények lenni – videó

Péntek reggeli interjújában panaszkodott arról, hogy a kispénzű embereknek nem mindegy, milyen a rendszer – és saját magát is ezen emberek közé sorolta. Végül is biztosan igazat mond, hiszen évek óta benne van a vagyonnyilatkozatában, hogy abszolút semennyi megtakarítása sincs. Menten kezdjük el sajnálni a miniszterelnököt, hiszen a családtagjai és strómanjai kezében van a fél ország, de ő kicsi pénzecskéből tengeti életét. A hét vicce.

Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjújában egyebek mellett arról is beszélt, hogy miért ellenzi az egészségügy privatizálását. Azt magyarázta, hogy a gazdagoknak mindegy, milyen a rendszer, de aki nem gazdag, annak nem, majd kibökte:

“a magyarok közül sokan vagyunk, sokan vannak, akik kispénzűek,”

és hát nekik meg nagyon nem mindegy, milyen konstrukcióban működik mindez, hiszen nekik “a közegészségügyi rendszer privatizálása azt jelenti, hogy a kispénzű emberek ki fognak maradni az egészségügyi ellátásból”.

Érthető az első nekifutásra összehozott királyi többes, hiszen hivatalos papír van arról, hogy a miniszterelnöknek egy forint megtakarítása sincs, legalábbis az utolsó ismert tényállás szerint. Ráadásul már évek óta üresen kong az otthoni kassza, hiszen nemcsak a tavalyi, de a tavalyelőtti vagyonnyilatkozata is erről árulkodott.

Orbán egy tavaly májusi interjúban arról beszélt, a koronavírus-járvány megviselte a bérből és fizetésből élőket, akik közé magát is odasorolta.

Az Orbán-család több tagjának ennél sokkal jobban megy. Ott van például a miniszterelnök apja, aki nemcsak sikeres bányabiznisz-tulajdonos, de az övé a kétszintes, átriumos, csigalépcsős főúri könyvtárral, orangerie-vel, kápolnával és klubházzal is felszerelt hatvanpusztai majorság, amely a belső képek alapján a miniszterelnök ízlését tükrözik. A miniszerelnök veje, Tiborcz István sem lapos bukszával közlekedik. Tavaly ősszel Marbellára költözött feleségével, Orbán Ráhellel és gyermekeikkel. Ahol Tiborcz el is kezdte tovább dagasztani cégbirodalmát, de úgy, hogy a hazai érdekeltségeiről sem mondott le. (via Hvg.hu)