Egy kiugrott pap próbálja megszorongatni majd a 6-osban Zsófit

Nem valami vagy valaki ellen indulok, hanem valamiért – hangsúlyozta a 6-os számú borsodi választókerület összellenzéki képviselőjelöltje.

Jézsó Gábor lesz az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselőjelöltje a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókerületben. A politikus a Belpol.hu lapnak adott interjúban arról beszélt, hogy korábban papnak készült, ám rátalált a szerelem, így inkább családot alapított – az egyháznak azonban így sem fordított hátat, csupán a papi hivatásnak. De vajon hogyan kötött ki a közéletben, azon belül is a baloldalon?

“Egyszerre nőttem fel egy keresztény értékrend szerinti nevelésben édesanyám családja részéről és kaptam egy baloldali világnézetet édesapám családja révén, akik tisztességes, dolgos munkásemberek voltak. Tehát egyik oldalról jött a felebaráti szeretet, a másik oldalról pedig a szolidaritás fontossága. Tévesnek gondolom azt a felfogást, hogy az, aki vallásos, csak jobboldali lehet, hiszen az elesettek segítése például épp úgy ott van a baloldal gondolkodásmódjában, mint az egyházak tanításaiban” – nyilatkozta Jézsó.

A képviselőjelölt a felesége révén került Tiszaújvárosba, s arról is beszélt, mit ajánl a választóknak:

“Nem valami, vagy valaki ellen indulok, hanem valamiért. Részletes programomat egy következő beszélgetésen fogom ismertetni. Ami fontos, hogy összesen 43 település tartozik ehhez a körzethez és minden településnek más a problémája. De tudom, hogy mi a feladat, miért kell dolgoznom majd, mint megválasztott képviselőnek.”

“Fontos a mezőgazdaságból élők támogatása, akiket némileg cserben hagytak. Kulcskérdés az egészségügy rendbetétele, már csak azért is, hogy ne legyen olyan település, amelynek nincs orvosa. Javítani kell az oktatáson. A jelenlegi rendszer ugyanis nem fenntartható és a falvak elnéptelenedéséhez vezet. Az utak rendbetétele ugyancsak megoldandó, hogy az elfelejtett kistelepülések is visszatérjenek a környék vérkeringésébe. Tiszaújváros egy pozitív példa, ahol sikeres a városvezetés, ezt a sikert kívánom minden a körzethez tartozó településnek is.”

Jézsó Gábor hozzátette: “Nagyon kedvesen fogadnak mindenhol, hisznek bennem az emberek és úgy érzem, hogy változást akarnak.”

Forrás és további részletek: Belpol.hu