ITT A BLUE MONDAY, VAGYIS AZ ÉV LEGSZOMORÚBB NAPJA

Sötét, hosszú január
Az igazság az, hogy Arnall professzor egy PR ügynökség megbízásából készítette el az egyenletét, így aztán azt nem lehet tudományosan megalapozottnak nevezni.

A megrendelő egy légitársaság volt, akik azt szerették volna a marketingfogással kideríteni, mikor várható a legtöbb foglalás a különféle repülőutakra. Az elemzésekből végül kirajzolódott, hogy a legtöbben akkor vágynak arra, hogy távoli, akár egzotikus helyekre utazzanak, amikor igazán rettenetesnek érzik a helyzetüket. Az elmélet szerint ugyanis az emberek többsége úgy gondolja, hogy amikorra az utazás realizálódik, a helyzetük is rendeződik.

Itt van még a „hétfőfóbia” is

A marketingakció azonban elérte a célját, sikeres volt a hírverés, így a Blue Monday, vagyis az év legszomorúbb napja bekerült a köztudatba és mai sokunknak jut eszébe így január harmadik hétfőjén.

Ehhez jön még hozzá, a „hétfőfóbia”, amelyben a nyugati civilizációban élők fele szenved. Egy kutatás szerint egyébként a „hétfőfóbia” vasárnaponként pontosan 16 óra 13 perckor kezdődik el. Tudomány ide vagy oda, azért a Blue Monday-ban lehet valami. minap.hu

Minden idők legszomorúbb dala ami egy 2012-es felmérés szerint nem más, mint az REM: Everybody hurts című alkotása:

Rajta van a listán persze  Whitney Houstontól az I Will Always Love You:

a Coldplay Fix You című slágere:

és Simon and Garfunkel Sound Of Silence klasszikusa is:

A Lángológitárok Blog cikkében megtalálja a TOP10 legszomorúbb dal további helyezettjeit is.