A múlt köde. Nem beszél Rostás László, de kerüli a nyilvánosságot Kiss János, a Diósgyőri vár miniszterelnöki biztosa is.

De mi áll az építkezés tartalmi részének mostani bizonytalanságai mögött? A miskolci önkormányzat ezzel kapcsolatban teljesen elzárkózott a nyilvánosság elől, akárcsak a vezető tervező, az egykori városi főépítész, Rostás László, aki szintén nem kívánt nyilatkozni. De kerüli a nyilvánosságot Kiss János, a Diósgyőri vár miniszterelnöki biztosa is.

Elhibázott tervek

A közvélemény a negyven éve a vár feltárásán dolgozó régész, Lovász Emese Facebook-bejegyzéséből értesült a kínos helyzetről.

„2016-ban kerültek a Műemléki Tanácsadó Testület elé a következő ütem tervei, és itt indult az a történet, mely szakmai körökben visszatérő viharokat, évekig tartó egyeztetéseket eredményezett. Időközben megváltozott a tervező személye, és született egy nagy fantáziával és tehetséggel megálmodott terv, mely azonban mint Csipkerózsika kastélyát fonta be, mind tovább burjánzó indáival az eddig megvalósult rekonstrukciót, és fedte el lassan az I. ütem valóságát. (…) Most úgy tűnik, hogy a politika átnyúlt a hivatalos, szakmai út fölött, megszakítva a jelenleg folyó egyeztetéseket” – írja Lovász.https://atlatszo.hu/2021/03/29/meg-mindig-vitaznak-a-diosgyori-var-felujitasarol-pedig-az-epitok-mar-a-falak-toveben-toporognak/