Az Avas felejtős,mint turisztikai célpont.Az Avasi Kilátóból,a lepusztult gyárat,illetve panelrengeteget lehet látni,amire a kutya sem kiváncsi,nem a turista,aki azt képzeli,hogy erre van igény az egyszerűen nem normális.
A belváros,a főutca – forint – igénytelen,lepukkant, egy hallódó város képét adja,igy mielőtt felmennénk fejleszteni az Avasra itt kellene igényes,kulturált belvárost teremteni,ahol jó érzés végigsétálni.
A turisták Tapolcára,de főképpen,a Várba, a Bükkbe jönnek,ezek a város turisztikai értékei,ezeket kell fejleszteni. Sokszor mondják a pesti ismerősök,ha jönnek a Bükkbe túrázni,bringázni,át a Vargahegyen,hogy be kellene az út szélét fásitani,hogy ne is lássak a várost – a lepukkant acélnűvet – mert olyan ronda.Az Avasról pedig ezt látni.
Az ember azt látja,hogy valami erthetetlen módon ibármire is alkalmatlanok vezetik a várost,kormányokon átivelően,nulla ertekteremtő kreativitással,agyatlan beruházással lssd Rock múzeum, Y hid,sztrádahid a semmibe vagyis két telepre,miközben pl.az egyetemi elágazás,a tapolcai út,a vargahegyi út katasztrófa,a Diósgyőrből bevezető tehermentesitők egyike sincs befejezve,giga dugókat eredményezve.