Bérelhet-e autót aki nem tudja használni autóját a visszahívás miatt? Tisztelt Mercedes Sajtó! 9 napja várjuk a választ

Tisztelt Mercedes Sajtó! 9 napja várjuk a választ

Bérelhet-e autót aki nem tudja használni autóját a visszahívás miatt? Borsodban hány autót érinthet a visszahívás?
Tisztelettel

Több százezer Mercedes lehet gyulladásveszélyes, de nem tudják őket megjavítani, mert nincs alkatrész

A Mercedes-Benz tájékoztatta luxusautóinak tulajdonosait egy olyan műszaki hibáról, amely tüzet okozhat – közölte a vállalat kedden, hozzátéve, hogy a visszahívás nem lehetséges, mert a probléma kijavításához szükséges alkatrészek nem állnak rendelkezésre.

A problémát a hűtőfolyadék-szivattyú esetleges szivárgására vezették vissza, amely felmelegítheti az alkatrészeket – közölte a Daimler.

A hírről először a német Bild számolt be, amely közzétette a Daimler által a hiba által érintett mintegy 800 ezer Mercedes-Benz-tulajdonosnak küldött levél másolatát, amelyben az állt, hogy „a tűzveszélyt nem lehet kizárni”.

A Daimler megerősítette, hogy a levél hiteles.

A levélben hozzátették, hogy a probléma kijavításához szükséges alkatrészek nem állnak azonnal rendelkezésre, így a visszahívás jelenleg nem lehetséges, de amint az alkatrészek rendelkezésre állnak, elindítják a visszahívást.

ADDIG IS AZ ÉRINTETT JÁRMŰVET KÜLÖNÖSEN KÖRÜLTEKINTŐEN KELL VEZETNI, ÉS A HASZNÁLATOT A MINIMÁLISRA KELL CSÖKKENTENI

– áll a levélben.

A Daimler nem erősítette meg a Bild értesülését, miszerint 800 ezer jármű érintett.

A visszahívással érintett jármű tulajdonosának minden esetben azonnal fel kell vennie a kapcsolatot a legközelebbi Mercedes-Benz szervizpartnerrel

– áll a vállalat közleményében.

Az érintett modellek: GLE/GLS (167), C-osztály (205), E-osztály (213), S-osztály (222), S-osztály (223), E-osztály Coupé/Kabrió (238), GLC (253), CLS (257) és G-osztály (463).

(Reuters)