Minden, amit tudni akartál a babakarámról

Az összes szülő szeretné, ha babája mindig biztonságban lenne és még akkor is fél szemét a gyermekén tudná tartani, ha épp a házimunkával kell foglalkozni vagy egy kis pihenőidőre van szükség, amihez remek megoldást kínál a babakarám. Hogyan könnyíti meg a babás szülők dolgát egy babakarám? Mutatjuk!

Mi az a babakarám?

 

Minden kisgyermek sokat mozog, akár még csak a mászó korszakban van, akár már megtanult járni. Mindkét esetben a szülőknek szinte folyamatosan figyelni kell arra, hogy csemetéjük ne tűnjön el szemük elől és ne tudjon megsérülni egy felfedező mászás vagy séta során, így erre problémára jelent megoldást egy babakarám beszerzése.

 

Bár a babakarám név elsőre érdekesen hangzik, mégis remekül leírja a berendezés lényegét. A babakarám ugyanis egy legtöbbször fából készült, több összekapcsolt elemből álló, bárhol felállítható, összecsukható kerítés, amely tulajdonképpen teret biztosít a csöppségnek a mozgásra, de közben biztonságosan, egy kijelölt helyen kószálhat csak el.

 

A babakarámot sokan összetévesztik a járókával, pedig a két fogalom nem ugyanazt a tárgyat fedi. Míg a járóka csupán egy bizonyos korig, méretig használható és nem ad olyan nagy teret a gyermeknek, a babakarám egészen addig a használható, míg szükségesnek érzi a szülő, emellett jóval nagyobb teret biztosít a csöppségnek.

 

Milyen előnyei vannak a babakarámnak?

 

A babakarám óriási előnye, hogy amint a baba megfelelő korba ér a használatához, a szülőknek lehetőségük van arra, hogy házimunkát vagy egyéb teendőket végezzenek úgy, hogy közben gyermeküket biztonságban tudhatják és bármikor ránézhetnek, illetve hallják, ha valami nincs rendben.

 

A babakarám a közhiedelemmel ellentétben a babának sem nyújt olyan érzést, mintha ketrecbe lenne zárva, ugyanis mivel bárhol felállítható, mindig közel lehet családjához, hallhatja szerettei hangját, jelezheti, ha valami nincs rendben. Emellett viszont szabadságot is ad neki, hiszen a babakarám “falai” közt azt csinálhat, amit csak szeretne: a babakarám oldalára támaszkodva felállhat, sétálhat, mászhat, játszhat.

 

Hol használható a babakarám?

 

A babakarámot nem hiába szereti sok szülő: a baba is élvezi a szabad mozgás örömét, a szülő is biztonságban tudhatja a gyermeket egyéb elfoglaltságok idejére és könnyen mozdítható, így szinten bárhol használható. Hatalmas előny így, hogy legyen a szülő a lakás bármely pontján, bármikor könnyen összehajthatja és felállíthatja abban a helyiségben, ahol épp ő is tartózkodik.

 

Természetesen ezt az előnyt utazás során is könnyen ki lehet használni, vagy épp akkor, amikor rokonokat látogat meg a család. A babakarám könnyen összecsomagolható és szállítható a csomagtartóban.

 

A kellemes meleg időszakban a babakarám akár az udvar vagy a terasz egy tiszta pontján is felállítható, így a gyermek a szabadban, friss levegőn is tartózkodhat a szeretteivel. Ezesetben viszont vigyázzunk, nehogy olyan helyen állítsuk fel a babakarámot, ahol a gyermek esetleg fertőzéssel járó dolgot rágcsálhat vagy ehet meg, illetve figyeljünk rá, hogy a babakarám ne a tűző napon legyen.

 

A babakarám tehát remek választás minden szülőnek, ugyanis nem csupán a gyermek fejlődik azáltal, hogy övé a mozgás szabadsága, hanem a szülő is magáénak tudhat egy kis szabadidőt úgy, hogy közben gyermeke végig a közelében van és bármikor láthatja, jól van-e. Ha Te is szeretnéd megtapasztalni a babakarám nyújtotta előnyt, ne habozz, szerezz be egyet még ma!

tőzéssel járó dolgot rágcsálhat vagy ehet meg, illetve figyeljünk rá, hogy a babakarám ne a tűző napon legyen.

 

A babakarám tehát remek választás minden szülőnek, ugyanis nem csupán a gyermek fejlődik azáltal, hogy övé a mozgás szabadsága, hanem a szülő is magáénak tudhat egy kis szabadidőt úgy, hogy közben gyermeke végig a közelében van és bármikor láthatja, jól van-e. Ha Te is szeretnéd megtapasztalni a babakarám nyújtotta előnyt, ne habozz, szerezz be egyet még ma!