Skip to content

Blikk: Elkábítva erőszakolt meg két rendőr egy őrmester nőt

Az áldozat állítása szerint csak később, telefonon értesült az esetről egyik kollégájától, annyira kiütötték az erőszaktevők.

„Az egészből csak arra emlékszem, hogy miután letelt a szolgálat, megvacsoráztunk, majd nekem kicsit fájt a fejem, úgyhogy elmentem aludni a panzióban, ahol elszállásoltak minket. (…) Reggel még rosszabbul voltam, fájt a fejem, görcsölt a hasam. A határról visszafelé tartó úton el is ájultam. Arra tértem magamhoz, hogy egy parkolóban vagyunk, az ablak le van húzva, én meg vérzem” – mesélte a Blikknek Zsiga Katalin, a Készenléti Rendőrség egyik bevetési alosztályán dolgozó őrmester, aki azt állítja, hogy két kollégája elkábította és megerőszakolta őt.

„Az egyik nap a laktanyaőrzés volt a feladatom, és a pihenőm közben felhívott az egyik volt kollégám, aki most a Köztársasági Őrezrednél dolgozik. Közölte, hogy már nem bírja tovább, és tudnom kell, hogy egy videó kering rólam, amin az látszik, hogy két kollégám, egy törzsőrmester és egy főtörzsőrmester megerőszakol. Ezt nem akartam elhinni, de aztán a felvételt is elküldték nekem” – mondta Zsiga.

Az őrmester azt állítja, hogy az egyik erőszaktevő beismerte a tettét, de azt is elmondta, hogy „mindez azért történt, mert a nő nem adta oda magát”. Bár az erőszaktevő megfenyegette, Zsiga Katalin elmondása szerint jelentést írt az esetről parancsnokának, amiben nemcsak a megerőszakolásáról és a videóról, de a fenyegetésről is beszámolt. Ekkor állítása szerint hazugsággal vádolták meg, később szabadságra küldték.

December tizedikén berendelték szolgálatra, és azt mondták neki, ha nem veszi fel a szolgálatot, akkor katonai bűncselekményt követ el. Zsiga a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségen tett feljelentést néhány napja, ügyét azonban az elkövetés helyszínéhez közelebb lévő Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség vette át.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Blikk megkeresésére közölte, hogy „minden támogatást megadnak a nyomozáshoz”. Hozzátették, hogy „a Készenléti Rendőrség parancsnoka intézkedett az érintettek szolgálatának munkahelyi találkozását kizáró módon történő szervezésére”.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Névtelen
    2021.12.10. 10:28

    Mit várunk, mi történjen egy olyan országban, amelyik teleplakátolja magát azzal, hogy „ELKÚXTUK”?

    • Névtelen
      2021.12.10. 11:41

      ócska bolsevik hergelés

      Csak az aljasság oldalfüggetlen.

    • Névtelen
      2021.12.10. 11:43

      Basszus! és volt miért?
      Vagy nem ti állítottátok ki a csajokat TV székházat védeni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük