Elutasították a tíz évvel ezelőtti brutális miskolci gyilkossággal vádolt masszőrnő perújítási kérelmét

Perújítás elrendelését követően tartott tárgyalást a Miskolci Törvényszék annak a masszőrnőnek az ügyében, akit 16 év szabadságvesztésre ítéltek azért, mert a vád szerint 2011. augusztus 31-én egy miskolci szépségstúdióban megölte a 86 éves szomszédasszonyát. A vita egy reklámtábla kihelyezése miatt pattant ki.

Az idős nőt testszerte bántalmazták, kis-közepes erővel ütlegelték, a vád szerint az 53 éves K. Márta vagy közepes erővel rátérdelt áldozata bordáira, vagy megtaposta őt. Az asszony halálát azonban mégsem ez okozta, hanem az, hogy zsinórral megfojtották. Az áldozat testét becsomagolták, majd letették egy lépcsőházban lévő iroda ajtaja elé.

A védő által utóbb benyújtott orvosszakértői vélemény tartalmára figyelemmel a Debreceni Ítélőtábla idén májusban perújítást rendelt el az ügyben, mert az új bizonyíték felvetette annak lehetőségét, hogy az áldozat halála a jogerős ítéletben megállapítottól eltérő időpontban következhetett be. Ez pedig kihatással lehetett arra, hogy a masszőrnő elkövethette-e a bűncselekményt abban az időpontban.

A perújítási eljárásban a törvényszék ismét kihallgatta a terheltet, valamennyi eddig készült szakvéleményt ismertetett, illetve a szakértőket együttesen is meghallgatta. A törvényszék alaptalannak találta a perújítást és azt végzésével elutasította. Indokolása szerint valamennyi bizonyíték – így az új szakértői vélemény – egyenkénti és összességükben való értékelése alapján arra vonható le következtetés, hogy a bűncselekményt a vádlott követte el.

A döntést az ügyészség tudomásul vette, de mivel K. Márta és a védője is fellebbezett, így az eljárás a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.