. S most itt az a bizonyos Hrsz.: 33327. csupán 15.718 m2. potom 64 millióért. ( 4.071 forint /m2 . Olyan Déjá vu érzésem van a Zöld Nyíl útjába eső, diósgyőri Pálos tömb kisajátításának idejéből) Bizony ez a Tündér-kert. Róla van szó.
Tetszenek tudni, hogy mennyit fizetett ki az Önkormányzat a vár közvetlen környezetében a megszűnő ingatlanokért m2 -enként ? Hát tessenek utána nézni. Pedig ezeken a megvásárolt ingatlanokon sem lehet építkezni. Evvel szemben a “Tündér kert” területének építési szabályozása jóval megengedőbb. Tetszenek tudni, hogy ennek a helyén mi volt 700 éven át ? A diósgyőri Pálosok halastava, melynek a védtöltése a Keleti oldalon hál Istennek még mindig megvan s ami nem csak kultúrtörténeti, hanem egyéb szempontok alapján is nagyon komoly Nemzeti értéket képvisel… Aztán egy másik érv. Egy ilyen terület az ivóvízbázis kiemelt Nemzeti értéke alapján sem eladható, mert ha valami, akkor ez biztosan rajta van a Tavi forrás véd-területén, Hiszen ez maga a TÓ ahonnan a TAVI FORRÁS a nevét kapta . (A bekerített rész az csak közvetlen technika terület) Hol van most a vízbázis féltésének nagyhangú VV prófétája ? Félreértés ne essék, nem az a gond, hogy valaki ezt a területet rendbe tartja és beruház, ez rendben van és talán megvolt ennek az öncélú oka is. Ha megvásárolja akkor nem mindegy, hogy eddig kéretlenül mennyi pénzt áldozott erre a területre ? És ez nem jogosíthatja fel a tulajdonjog megszerzésére. (Lásd például a közvetlen szomszédos malom-árok esetét, ami szintén magántulajdonba vándorolt, valamikor, valahogy, s most teljesen gazosan elhagyott vár…) Vajon engem feljogosítana vásárlási jogra, ha megvásárolnám a népkerti vigadót, s mint tulajdonos , kéretlenül befektetnék több száz milliót a népkertbe, majd azt követőleg azt mondanám, ezért engem megillet a megvásárlás joga ? Ugye nem.
Tehát meg kellene elégedni a karbantartási és használati joggal, mely mind a területhez közvetlenül kapcsolódó Tó utcai, mind a környező ingatlanok esetében, melyek nagy része rendezvénykertként használja a tó területén kialakított és Tündér kertnek elnevezett valóban gyönyörű és megtartandó kertet. S evvel együtt ezért a használati jogért, a jó karbantartásért még bérleti díjat sem szabadna kérni, de eladni sem.
“NE ADD EL”, S EZT AZ ELVET NE FELEDD, S “NE ADD FEL”