Ez ám a bátor legény…Előbb leszorította, majd büntetőfékezett, végül meg is állt előtte

http://https://www.youtube.com/watch?v=wou9IC14HMQMúlt pénteken egy büntetőfékező sofőr állította le a forgalmat az M3-as autópálya belső sávjában, Gödöllő közelében. Az esetről készült videófelvételt a Bp-i Autósok Közössége osztotta meg.

 

A fehér Hyundai sofőrje az M3-as autópálya Gödöllő és Budapest közötti szakaszán, a reggeli órákban, sűrű forgalomban akadályozta meg, hogy a belső sávban érkező egy szürke Peugeot megelőzze. Előbb leszorította, majd büntetőfékezett, végül meg is állt előtte a belső sávban. Ezután kiszállt a kocsiból, és odament a Peugeot vezetőjéhez, és agresszívan beolvasott neki valamiért. Az akciójával kisebb torlódást okozott az autópályán, a többi kocsi a külső sávban kerülte ki őket.

Hogy mi váltotta ki a Hyundai sofőrjének reakcióját, azt nem látni a felvételen, de akármi is volt, az biztos, hogy ezzel megszegte a közúti közlekedés szabályait, és veszélyeztette az autópályán utazók biztonságát. A KRESZ szerint az autópálya és autóút úttestjén – a forgalmi okból szükséges megállást kivéve – tilos megállni.