Skip to content

Eligazították a Glasgow-ba készülő fradistákat: a szívtől az égig karlendítés náci jelképnek értelmezhető

A bíró nemi hovatartozására történő utalást az UEFA diszkriminatívnak tekintheti, a karlendítést pedig náci jelképnek – magyarázzák a Ferencváros szurkolóinak a klub honlapján.

Részletes eligazítás került ki a fradi.hu-ra azoknak a szurkolóknak, akik Glasgow-ba utaznak a Celtic-FTC Európa Liga-meccsre. Az olyan gyakorlati tudnivalók mellett, mint hogy a vendégjegyekkel a T66-os és a T67-es kapukon lehet belépni, akik pedig online vouchert vásároltak, azok a jegyeiket a Celtic Way szobor utáni beléptető pontnál vehetik át, arra is részletesen kitértek, hogyan lehet úgy szurkolni, hogy azért ne büntesse meg az UEFA a klubot.

A viselkedési útmutatóból például kiderül:

Különösen kerülendő minden olyan kézmozdulat, amelyet az UEFA náci karlendítésnek vagy antiszemita jelképnek értelmezhet. A „szívtől az égig” karmozdulat egy kézzel egyáltalán nem végezhető!

De arra is figyelmeztették a szurkolókat, szépen körülírva, hogy

a bírókat, játékvezetőket nemi identitásjeggyel, nemi hovatartozásra történő utalással sértő kifejezéseket is az UEFA szexuális kisebbségeket hátrányosan megkülönböztető, obszcén, diszkriminatív, sértő, vagy politikai megnyilvánulásként értelmezi.

Egy hónapja, amikor a Ferencváros a Leverkusen vendégeként játszott az Európa Ligában, Kubatov Gábor még videón mutatta be, hogyan kell kart lendíteni két kézzel, úgy, hogy ne tűnjenek nácinak.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük